Misshandlade flickvän - Döms till fängelse

En 25-årig man från en ort i Eksjö kommun har dömts till fängelse i sex månader för flera brott. Bland annat döms han för att ha misshandlat sin flickvän i hennes bostad i en ort i Ydre kommun.

En 25-årig man har i Linköpings tingsrätt dömts till sex månaders fängelse.

En 25-årig man har i Linköpings tingsrätt dömts till sex månaders fängelse.

Foto:

Ydre2018-01-04 09:10

Natten till den 6 november förra året övernattade en 25-årig man, bosatt på en ort i Eksjö kommun, hos sin flickvän i hennes bostad i en ort i Ydre kommun. På morgonen blev 25-åringen våldsam mot sin flickvän och tog bland annat flera struptag på henne. Vidare tog mannen tag om kvinnans handleder och höll fast henne samt slängde runt henne så hon slog huvudet i en fönsterkarm. Kvinnan har i förhör uppgett att misshandeln pågick i cirka 40 minuter. Först när en granne knackade på dörren slutade mannen misshandla kvinnan som bland annat fick svullnad på huvudet, blödningar i munnen och hudavskrapningar på halsen. Efter att grannen knackat på flydde 25-åringen från lägenheten med bilnycklar i handen och drog i väg i en bil som stod utanför kvinnans bostad. Bilen tillhörde en anhörig till kvinnan.

Under rättegången sa 25-åringen att syftet inte var att ta bilen, utan han ville endast ladda sin mobiltelefon.

Nu har Linköpings tingsrätt dömt 25-åringen, som förekommer under nio avsnitt i brottsregister för att bland annat tidigare misshandlat sin flickvän, till sex månaders fängelse för misshandel, tillgrepp av fortskaffningsmedel och drograttfylleri.

25-åringen ska betala 22 500 kronor i skadestånd till kvinnan och 800 kronor till brottsofferfonden. Advokatkostnaden på 56 305 kronor ska stanna på staten.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om