Placerade kaninhuvud på påle – åtalas för ofredande

En man i 45-årsåldern misstänks ha dödat och styckat två kaniner i syfte att ofreda sina släktingar. Mannen anklagas bland annat för att ha placerat ett kaninhuvud på en påle.

Polisen har bland annat tagit ett järnspett i beslag som den åtalade mannen misstänks ha använt vid skadegörelse.

Polisen har bland annat tagit ett järnspett i beslag som den åtalade mannen misstänks ha använt vid skadegörelse.

Foto: Polisen

Ydre2020-09-29 16:00

Kammaråklagare Mats Gyllensten har nu åtalat mannen för en rad brott som ska ha begåtts i Ydre kommun i juli i år. Någon gång mellan den 11 juli och den 17 juli ska mannen ha stulit och sedan dödat två kaniner som hans släktingar skötte om.

Den 13 juli ska mannen ha placerat ett kaninhuvud uppsatt på en påle i en trädgård som tillhör hans släktingar. Dagen därpå gjordes nästa upptäckt – när en kaninkropp utan huvud hittades vid en stuga som tillhör de anhöriga. Samma dag hittades inälvor från en kanin i släktingarnas brevlåda. 

Den 15 juli hittades dessutom en kaninkropp utan päls och huvud på taket till de anhörigas bostad. Den 17 juli var det dags igen – då ska mannen ha placerat ytterligare ett kaninhuvud uppsatt på en påle i släktingarnas trädgård. 

Trakasserierna slutade, enligt åklagaren, inte där. Vid flera tillfällen ska mannen ha slagit sönder bilar som tillhör de anhöriga. Någon gång mellan den 25 juli och den 26 juli ska mannen till exempel ha vandaliserat fem personbilar i ett garage i Ydre kommun. Skador för 350 000 kronor blev följden. Den 28 juli ska mannen dessutom ha sprutat färg på en husfasad.

Mannen, som nekar till brott, greps den 30 juli och sitter nu häktad i väntan på rättegång. Han är bland annat åtalad för grov skadegörelse, tre fall av skadegörelse samt fem fall av ofredande. Dessutom åtalas han för narkotikabrott. Enligt åklagaren ska mannen ha odlat cannabis.  

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!