Premiär för barnloppis i Österbymo

Ydre Kulturcentrum arrangerade under helgen sin första barnloppis på Lyan i Österbymo. 17 säljare hade anmält sitt intresse av att vara med och lokalerna innehöll allt från leksaker, kläder till sportartiklar.

17 säljare var anmälda och tog chansen att sälja diverse kläder och leksaker i de två lokalerna under söndagen. Foto: Morgan Karlsson

17 säljare var anmälda och tog chansen att sälja diverse kläder och leksaker i de två lokalerna under söndagen. Foto: Morgan Karlsson

Foto:

Ydre2017-03-13 12:52

Ydre kulturcentrum drivs via tre föreningar, Riskteatern, Bio kulturverkstad samt Kreativitetshuset Lyan. Lottie Rääf, en av initiativtagarna och föreningens eldsjälen fick en förfrågan om vad hon trodde angående denna idé av bekant, Sofie Häggström. Detta är ju nämligen stort på nätet, så de spånade vidare med att arrangera en liknande grej lokalt i Ydre.
– Vi fick ganska snabbt in intresserade säljare och här är vi nu, berättar Lottie. Vår ambition är väl att kunna ha både en vår- och höstloppis om detta slår väl ut, vilket ännu känns bra då vi har många besökare. Vi erbjuder också våra besökare fikaservering samt att delta i en tipspromenad där vinsten är biljetter till den kommande Impro teatern i maj. Vi försöker marknadsföra varann inom vår gemensamma förening och vi ser det bara positivt att bredda användningsområdet för lokalerna. Alla våra inkomster från denna dag går tillbaka till föreningen avslutar Lottie.

De båda lokalerna jag besöker är fyllda med kläder, leksaker, sportutrustning, möbler med mera. Jag springer även på familjen Åström från Asby som tagit sig hit för att se över utbudet.
– Vissa inköp har det blivit, berättar Charlie Åström som är nöjd med satsningen och initiativet bakom en sådan här loppis. Vi hade tänkt att vara med själva och sälja, men sedan kom det andra saker emellan.
Plötsligt kommer Elliot Åström framspringande och här var det en glad liten pirat som var väldigt nöjd med sina inköp och hade hittat många bra saker. Charlie berättar att Elliot är en utklädningskung och fixar sina kostymer själv. Vidare så bygger han borgar och många andra ting med kartonger. Kanske är det Ydres yngsta konstnär jag har framför mig.

Elliot Åström från Asby är en glad liten pirat som stolt visar upp sina storköp. Foto: Morgan Karlsson
Elliot Åström från Asby är en glad liten pirat som stolt visar upp sina storköp. Foto: Morgan Karlsson
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om