Repetitionerna pausas - oklart om det blir musikal

Det råder osäkerhet om musikalen Oliver kommer att kunna spelas som planerat på Ydre kulturcentrum i höst. Just nu är repetitionerna pausade.

Eric Rusch är musikalens regissör. Just nu repeterar inte ensemblen.

Eric Rusch är musikalens regissör. Just nu repeterar inte ensemblen.

Foto: Max Elofsson

Ydre2020-05-21 10:00

I oktober är det planerat för premiär av musikalen Oliver. Sedan i januari har regelbundna repetitioner pågått och totalt är det omkring 45 personer som ingår i skådespelarensemblen.

Sedan coronavirusets effekter började bli märkbara i samhället har dock repetitionerna pausats.

– Vi har inte setts för att repa sedan i mars. Det har stannat av helt just nu och vi tycker inte att det känns bra att fortsätta som läget är, säger Eric Rusch, projektledare och regissör.

Det satta premiärdatumet är 4 oktober, men så som läget är just nu är det oklart hur det blir med det. Eric Rusch vill inte dra några förhastade slutsatser, men säger att de måste förhålla sig till de riktlinjer som gäller från Folkhälsomyndigheten.

– Om gränsen för maximalt 50 personer på samma plats fortsatt gäller då vet jag inte hur det kommer att bli. Vi är ju nästan 50 personer bara skådespelarna, säger han.

Det är Ydre kulturcentrum som står bakom musikalen och de har i nuläget inte beslutat om musikalen kommer gå att spela i höst. Styrelsen har den senaste tiden diskuterat flera alternativ och har nu ställt frågan till skådespelarensemblen om hur de vill göra framöver.

– Allra helst vill vi hålla oss till planen att spela i höst, men vi vet inte om det är möjligt beroende på hur läget är då. Vi har diskuterat alternativ med att skjuta fram musikalen, men det är ingenting som är beslutat ännu, säger kulturcentrums ordförande Jenny Bragde Öhman.

Det satta premiärdatumet är 4 oktober och Ydre kulturcentrum för en diskussion ifall de ska skjuta fram premiären.
Det satta premiärdatumet är 4 oktober och Ydre kulturcentrum för en diskussion ifall de ska skjuta fram premiären.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!