Man kan kalla honom ishockeyfantast, Ydregårdens kock sedan 25 år. Många räkmackor, luncher och á la carte-portioner har passerat hans händer genom åren. Bara i sommar har han haft 14 000 matgäster. Ohälsa och ålder har nu fått Kent Lindgren att dra ner på takten och han väljer nu att hålla stängt i vinter istället för att satsa på ännu en julbordssäsong.
– Jag orkar inte. Det hade annars varit världens möjlighet nu med den pågående musikalen, men nej, inte mer, säger Kenth som verkligen har tagit ett bestämt beslut.
Ydregården har han vigt sitt liv åt under 25 år. Det blir att gå in på det 26:e nu i februari och han har det ute till försäljning.
Det finns några intressenter men folk är försiktiga, konstaterar Kenth. Dels på grund av pandemin, som inte är helt över än, energikrisen och kriget i Ukraina med påföljande inflation.
För Ydreborna har Ydregården länge varit en naturlig samlingspunkt sommartid. Verksamheten har under årens lopp utökats med luncher, julbord och catering.
– Nu återgår det till sommarcafé igen om ingen köper det innan. Annars öppnar jag igen den 1 april, säger Kenth.
För sex år sedan köpte han huset, den forna Pingstkyrkan i Österbymo, på Kisavägen. Huset hyser idag bostad åt en familj samt en musikstudio. Men källaren har Kent behållit själv och här har han nu dragit igång en hobbyverksamhet, en sportbar.
Källaren är hans "man cave" fylld med matchtröjor och sportnostalgi, en bar och ett kök. Tillsammans med hustrun Lerissa och Sebastian Alm har han precis startat upp sportbaren på eftermiddagar och kvällar.
På grund av bristande ork behöver Kenth ta det lite lugnare, men han vill inte sluta jobba helt. Han älskar möten med människor, att få ge service och snacka med folk. Dessutom älskar han att titta på ishockey, så varför inte kombinera detta?
– Kommer det inga gäster så tittar jag ju på hockey i alla fall, skrattar han.
Ett av de första arrangemangen var en liten talkshow där Jimmy Uller intervjuade skådespelaren Ola Rapace.
– Så det är inte bara sport, skrattar Kenth. Den rätta invigningen har varit. Då hade jag hockeylegendaren "Honken" Holmqvist här.
Som en liten "sport-twist" har de valt att döpa deras hamburgare till namn på de stora lagen. Kenth hoppas även att lokalen ska komma till användning när det inte är matcher, exempelvis fredagsfrukostar, möteskvällar och svensexor.