Satte kaninhuvud på påle – döms till fängelse

Mannen satte i system att trakassera sina anhöriga. Nu har han dömts för bland annat grov skadegörelse.

Mannen döms för att bland annat ha slagit sönder flera bilar.

Mannen döms för att bland annat ha slagit sönder flera bilar.

Foto: Polisen

Ydre2020-10-19 21:00

Enligt Linköpings tingsrätt är det bevisat att mannen gjort sig skyldig till tio olika brott som riktat sig mot hans anhöriga. Trakasserierna utövades systematiskt och innehöll "osmakliga inslag", enligt rätten. 

Någon gång i juli i år dödade mannen två kaniner som hans släktingar skötte om. 

Den 13 juli placerade mannen ett kaninhuvud uppsatt på en påle i en trädgård som tillhör hans släktingar. Dagen därpå gjordes nästa upptäckt – när en kaninkropp utan huvud hittades vid en stuga som tillhör de anhöriga. Samma dag hittades inälvor från en kanin i släktingarnas brevlåda.  

Den 15 juli hittades dessutom en kaninkropp utan päls och huvud på taket till de anhörigas bostad. Den 17 juli var det dags igen – då ska mannen ha placerat ytterligare ett kaninhuvud uppsatt på en påle i släktingarnas trädgård.  

Vid flera tillfällen slog mannen dessutom sönder bilar som tillhör de anhöriga. Någon gång mellan den 25 juli och den 26 vandaliserade mannen fem personbilar i ett garage i Ydre kommun. Skador för 350 000 kronor blev följden. Den 28 juli sprutade mannen färg på en husfasad.

Linköpings tingsrätt har nu dömt mannen för bland annat grov skadegörelse, tre fall av skadegörelse samt fem fall av ofredande. Mannen, som har nekat till brott, har genomgått en mindre sinnesundersökning som visar att han inte begick gärningarna under påverkan av en allvarlig psykisk störning. 

Han döms till fängelse i ett år och ska betala närmare 19 000 kronor i skadestånd.    

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!