Skarp kritik mot riksdagsledamoten

L-ledamoten Emma Carlsson Löfdahl får kritik för att hon plockar ut den maximala ersättningen för sin övernattningslägenhet i Stockholm, som hon hyr av sin make. Detta kostar skattebetalarna 103 000 kronor årligen.

Emma Carlsson Löfdahl, riksdagsledamot för Liberalerna och hemmahörande i Ydre.

Emma Carlsson Löfdahl, riksdagsledamot för Liberalerna och hemmahörande i Ydre.

Foto: Bildkollage: Jonas Ekströmer/TT / Pressbild

YDRE2019-03-04 18:19

Emma Carlsson Löfdahl är riksdagsledamot sedan 2010 och sitter i Socialförsäkringsutskottet. Hon är hemmahörande i Ydre kommun men hyr en bostadsrätt i Stockholm av sin man. Det är Aftonbladet som rapporterar om Carlsson Löfdahls ersättning från riksdagen.

En riksdagsledamot har rätt till en övernattningslägenhet om den bor tillräckligt långt utanför Stockholm och den maximala ersättningen en riksdagsledamot kan få månadsvis är 8 600 kronor. L-ledamoten uppger att hon betalar 13 000 kronor varje månad till sin man för hyran av lägenheten. Hon har uppgett att hon hyr lägenheten själv sedan 2017 och erhåller därmed 8 600 kronor varje månad från riksdagen.

I Aftonbladets granskning har de jämfört avgiften på den aktuella lägenheten med andra i samma trappuppgång och där är avgiften omkring 2 500 kronor per månad.

Till Aftonbladet säger hon att hon och hennes make har "väldigt separerade ekonomier". Carlsson Löfdahl säger också att både riksdagen och bostadsrättsföreningen har godkänt det här upplägget med hennes övernattningslägenhet.

Vi har försökt nå Emma Carlsson Löfdahl, men utan resultat.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!