Slogs med basebollträ på fest – 24-åring åtalas för grov misshandel

Den 17 april förra året var det fest på en gård utanför Hestra i Ydre. En fest som urartade och nu har en 24-årig Ydrebo åtalats i Linköpings tingsrätt för grov misshandel.

Ydre2017-03-27 09:13

Den 17 april samlades ett antal personer till en fest på en gård utanför Hestra i Ydre. 
Festligheterna slutade dock med en grov misshandel. Upprinnelsen till det hela var när en av festdeltagarna fick för sig att spruta tändvätska på en bil som stod parkerad i närheten av ett hus.

En 24-åring, som arrangerat festen, såg att någon satte eld på bilen tog tag i ett basebollträ och utbrast ”dom tänder eld på en bil på min gård”. Efter detta gick 24-åringen till angrepp mot en 23-årig man som var med på festen.

Nu har 24-åringen åtalats i Linköpings tingsrätt för grov misshandel.
Medvetslös
Enligt kammaråklagare Eva Kokkonen fick 23-åringen ett slag i huvudet av basebollträet och föll medvetslös till marken. 24-åringen utdelade ytterligare ett slag med basebollträet mot den 23-årige mannen när han låg på marken.

Några andra av festdeltagarna lyckades få in 23-åringen i en bil och körde bort en bit från gården innan en ambulans förde mannen till sjukhus. 23-åringen fick bland annat frakturer på underkäken, sårskador och kraftig svullnad i ansiktet.

Åklagaren har till kommande rättegång i Linköpings tingsrätt kallat sex vittne, fem som var med på festen och en rättsläkare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om