Snacka om succémusikal!

För drygt två månader sedan hade den premiär, föreställningen om barnhemsflickan Annie, sedan dess har ryktet om musikalen spridit sig och i helgen gjorde ensemblen sin 18:e fullsatta föreställning.

I helgen hölls de sista föreställningarna om Annie för detta år, att musikalen gjort succé det går inte att ta miste på. Foto: Lovisa Monell

I helgen hölls de sista föreställningarna om Annie för detta år, att musikalen gjort succé det går inte att ta miste på. Foto: Lovisa Monell

Foto:

Ydre2016-12-05 11:00

Applåder som inte tar slut och en stående publik, är det inte så alla föreställningar drömmer om att få avsluta? Att Annie gjort succé i Österbymo är något vi förstått via recensioner förut men att intresset bara fortsätter och att de två extra insatta föreställningarna såldes ut på mindre än ett dygn det hade ingen av de ansvariga räknat med.

”Blev helt paff”

10 musikaler har satts upp på Ydres riksteater de senaste åren, det är stora namn som bland annat Grease, Hair och Rent som synts på affischer. År 1998 sattes Annie upp, då med Lottie Rääf i huvudrollen. För dryga året sedan bestämdes att musikalen skulle få ytterligare en chans och i november 2015 gjordes auditions. En ensemble på drygt 65 personer valdes ut och började i mars repetera, då dock bara några gånger i månaden. I augusti, september började intensivveckorna och föreställningen gjordes färdig. Eric Rusch som spelar en av de större rollerna hade under repetionstiden spelat i en annan föreställning men kom in i repetionerna för Annie i början av september.

- Det började med att jag fick sitta som publik och se barnen göra öppningsnumret, och jag blev helt paff, jag hade nog inte själv förstått hur hög nivå det var på föreställningen. Jag som skådespelare blev helt tagen av barnens insatser, berättar han för vår tidning.

Avslutar med flaggan i topp

I helgen gjordes alltså de sista föreställningarna av Annie för detta året, totalt har 18 föreställningar hållits där alla, utom premiären, varit fullsatta, vilken i sin tur bara hade tio lediga stolar. Totalt har fler än 6000 biljetter sålts vilket är rekordmånga för Ydre Kulturcentrum. Regissören Ashkan Ghods är fantastisk glad över vilken respons musikalen har fått.

- Det har gått så makalöst bra. Det har varit ett hårt arbete under ett år och ibland tänker jag att vi drivit någon form av camp school, men ändå lustfyllt, vilket har gett ett fantastiskt resultat. Visst finns det en viss separationsångest redan nu men det hela har varit så himla roligt och vi kommer att avsluta på topp.

Mats Genfors och Fanny Weghammar gjorde fantastiska insatser i sina roller som Oliver och Annie.
Mats Genfors och Fanny Weghammar gjorde fantastiska insatser i sina roller som Oliver och Annie.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om