Sportlovskul med fotbollsmatcher i Österbymo

Eleverna i Ydre har den gångna veckan haft sportlov och under fredagen arrangerade IFK Österbymo fotbollsmatcher i Ydreskolans gymnastiksal för de som ville aktivera sig.Många ungdomar tog chansen att vara med, antalet deltagare visade sig vara en ökning mot tidigare år.

Trots att målen duggade tätt så räknas inga resultat, då detta skall vara en dag full av glädje och lättsamhet.

Trots att målen duggade tätt så räknas inga resultat, då detta skall vara en dag full av glädje och lättsamhet.

Foto:

Ydre2017-02-18 13:36

Dagen började med uppvärmning och lagindelning med ledning av Maria Gustafsson, klubbens tränare för medlemmar födda 2004. Sedan avlöste lagen varann och det var full fart hela tiden med snabba och effektiva lagbyten. Maria var inte ensam ledare för dagen utan hade hjälp av Johanna Gustavsson, även hon tränare för medlemmarna födda 2004, samt Samuel Aztor, tränare för de som är födda 2008/2009.

– Det är kul att se hur intresset har ökat både för dessa dagar och även för antalet unga spelare i IFK, säger Johanna och fortsätter.

– Vi har för dagen så pass många tjejer som vill vara med och spela att vi faktiskt har möjlighet till rena tjejlag. Åldersmässigt så börjar vi förmiddagen med de som går i förskoleklass upp till treorna, sedan spelar årskurs fyra till sexor. Matcherna pågår i tio minuter innan det blir lagbyte.

– Av dessa 40 deltagare som är med här nu på förmiddagen så är många redan spelare i klubben, fast vi hoppas ju även kunna locka fler nya spelare till sporten efter denna dag. Tanken med dagen är att så många som möjligt ska kunna ha så roligt som möjligt, så därför räknas inga resultat under matcherna.

Avslutningsvis så informerar Johanna om problemet som de ibland kan känna av är att det kan vara lite svårt att locka till sig de ideella ledare som krävs för klubbens alla lag.

Det var full fart under varje sekund då matcherna varade i Ydreskolans gymnastiksal.
Det var full fart under varje sekund då matcherna varade i Ydreskolans gymnastiksal.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om