Stöld från brukare

En äldre person hemmahörande i Ydre kommun blev nyligen bestulen på kontanter då en anställd från kommunens hemtjänst kom på besök och uppträdde lite konstigt.

En anställd från hemtjänsten i Ydre kommun är avstängd i väntan på polisutredning om stöld. Foto: Morgan Karlsson

En anställd från hemtjänsten i Ydre kommun är avstängd i väntan på polisutredning om stöld. Foto: Morgan Karlsson

Foto:

Ydre2017-12-28 09:30

De äldre som behöver hjälp i sina hem befinner sig redan från början i ett slags beroendeställning till kommunens anställda som kommer hem till deras boende för att hjälpa till.

Spydigt svar

Nyligen ägde ett sådant besök rum hos en äldre person i kommunen, som redan från början kändes lite märkligt, uppger den drabbade.

Den anställde ska enligt målsäganden ha intresserat sig mer för vad som fanns i hemmet istället för att hjälpa den behövande. När den anställde blev ifrågasatt vad den höll på med så fick den äldre personen bara ett elakt och spydigt svar tillbaka.

Dementerar

Efter detta besök fattades kontanter, 500 kronor. Detta blev polisanmält och personen i fråga blev avstängd från sitt arbete tills vidare i väntan på polisutredning och dom.

Enligt tips till vår tidning så har den anställdes namn registrerats under hemtjänstens besök där det förekommit tidigare stölder i form av medicin och en dator, något som Ydre kommuns socialchef Camilla Ljungdahl dementerar.

Känner inte till brotten

- I detta fall med kontanterna så sker en polisutredning och den anställde är tillsvidare avstängd. I övrigt sprids flera rykten i dessa fall, och så länge ingen är dömd eller att det går att bevisa vem det är så är det ju svårt för oss att göra något.

Fast hur förklarar du att den anställdes namn finns registrerat vid de olika tillfällena?

- För det första känner jag inte till de brott du uppger för mig, och då det inte går att helt klargöra när vissa stölder är gjorda, så är det ju svårt att säga vem som är skyldig, avslutar Camilla Ljungdahl.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om