Stort stöd efter fräcka mc-stölden

Efter att Adam Fridlunds crossar blev stulna när han som bäst skulle ladda upp för SM var besvikelsen stor. Han startade då en insamling som nu är över förväntan. “Det är så himla kul”.

Det var två motocrossar som blev stulna från Adam Fridlund.

Det var två motocrossar som blev stulna från Adam Fridlund.

Foto: Nellie Ceder

Ydre2021-08-17 21:00

Det var på söndagskvällen den första augusti som crossarna blev stulna utanför hemmet i Ydre. Adam Fridlund kom då på idén att skapa en insamling så han kan ha en chans att få fortsätta tävla.

Han har skrivit ett inlägg på Facebook där han förklarar vad som har hänt och ber de som kan att skänka honom en slant. Inlägget har i skrivande stund delats över 200 gånger. Där berättar han att pengar till sporten alltid har varit ett problem och att han har fått åka på begagnade crossar och slitna däck. Någon som har hjälpt honom senare i hans karriär när han kan tekniken.

– Insamlingen har gått över förväntan. Det är så himla kul att folk hjälper till från olika håll. Även fast det är långt kvar till 250 000 så är det en bra start på vägen, säger Adam Fridlund.

Många bidrag kommer från personer i Ydre med omnejd. Andra bidrag kommer från hans konkurrenter och deras släkt och vänner.

– Hela crossverige är som en stor familj.

Åsa Fridlund håller med sin son.

– Det är många av konkurrenterna som har hjälpt honom. Det är en fin gemenskap. Det har varit flera av konkurrenternas farmödrar på 70 eller 80 år som har gett en liten slant.

Att skaffa 100 000 till en ny cross är inget familjen kan få fram, menar Åsa Fridlund. 

– Läget är ovisst. Vi kollar om det går att få tag i en cross. 

Men engagemanget och insamlingen värmer Adam Fridlund.

– Det är så många Ydrebor som stöttar oss. De har verkligen ställt upp.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!