Trevlig julmarknad på Näs säteri

I lördags lockades över 1300 personer till Näs Säteri där den årliga julmarknaden genomfördes. - Vi är jättenöjda! Det är ett bra sätt att starta julen på, säger Elin Emanuelsson som är en av arrangörerna till marknaden.

Cirka 1300 personer lockades till marknaden som Elin Emanuelsson beskriver som "en familjedag". Foto: Privat

Cirka 1300 personer lockades till marknaden som Elin Emanuelsson beskriver som "en familjedag". Foto: Privat

Foto:

Ydre2016-11-21 17:00

Elin och hennes pappa Gunnar Emanuelsson driver varsina företag, Näs Säteri Kött & Vilt och Näs Gårdsbryggeri. Då pappa Gunnar hade en idé att göra något på gården och Elin i sin tur skulle tycka det var kul att göra något för bygden bestämde de sig för fem år sedan att anordna en julmarknad tillsammans. Sedan dess har marknaden hållit i och vuxit och igår tog sig totalt 1300 personer ut till familjehemmets ladugård där marknaden ägde rum. 25 handplockade utställare var var och en ensamma om sina produkter.

- Vi vill samla alla dessa fina hantverkare och vill att marknaden ska hålla hög kvalité. Idén är att det ska vara en familjedag där man, om man vill, bara kan sitta i fiket och lyssna på bandet eller titta på smeden som hamrar på ladugårdsplanen eller se på när de tillverkar korgar. Det är då det blir såhär stämningsfullt, avslutar en nöjd Elin.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om