Unga i Ydre satsar på insamling under hel vecka

Under hela veckan gör ungdomar insatser för att samla in pengar till Världens barn.

Unga i Ydre samlar in pengar till Världens barn under hela veckan. Till vänster Ydre ungdomsråd, Ydre skolidrottsförening uppe till höger och Torpa Girls United nere till höger.

Unga i Ydre samlar in pengar till Världens barn under hela veckan. Till vänster Ydre ungdomsråd, Ydre skolidrottsförening uppe till höger och Torpa Girls United nere till höger.

Foto: Lottie Rääf/Privat

Ydre2020-09-28 12:00

– Ung i Ydre är som ett samlingsnamn för unga i kommunen som deltar i aktiviteter och hittar på saker, berättar Lottie Rääf, kommunens ungdomscoach.

Lottie startade upp Ung I Ydre för att erbjuda de som växer upp i Ydre möjlighet till utveckling och gemenskap genom olika event och aktiviteter de kan hitta information om på Facebook och Instagram. 

undefined
Ydre Skolidrottsförening kommer finnas på ”Plassen” i Österbymo under torsdagen för att samla in pengar i bössor & digitala bössan.

I veckan satsar ungdomarna på insamlingar varje kväll fram till helgen. Pengarna ska gå till Världens barn. 
I kommunens satsning på de unga ingår ett ungdomsråd och de är bland de ungdomsgrupper som under veckan medverkar i insamlingen.

undefined
Ungdomscoachen Lottie Rääf med sonen Sigge som ska spela en viktig roll under tisdagens bebislotteri.

Även Torpa Girls United som har fysiska aktiviteter för tjejer, Ydreskolans elevråd, Tilda Friberg, Skol-IF, musikbandet Sundet och Ydre Ridklubbs ungdomssektion kommer under livesändningar sälja lotter, hålla i tävlingar, bjuda på musik och tillsammans samla in pengar till Världens Barn.

undefined
Torpa Girls United har sin livesändning under onsdagen på Torpavallen i Hestra. Fr.v. Vilma Lindström, Tilde Johansson, Josefine Dufva, elvira Johansson och Julia Rembsgård

– Jag hoppas att de tycker att det är kul och att de känner att de gör skillnad och är behövda. Ydres unga kan bidra med så mycket, säger Lottie.

– Vi vill verkligen tacka alla unga som ställer upp med sin tid, alla föreningar som ställer upp med lokaler och engagemang och företag som sponsrar med vinster.

undefined
Schemat för veckan

Insamlingen till Världens Barn kan enligt Lottie vara ett startskott för Ung i Ydre att hitta möjligheter att under pandemin fortsätta göra arrangemang digitalt eller på andra sätt även framöver.

– Trots att det är en tråkig tid kan man ändå göra saker, det gäller bara att tänka utanför boxen, säger Lottie.

undefined
Ydre ungdomsråd under en samling.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!