Ydrebo manipulerade elen – döms till böter

En 50-årig Ydrebo har i Linköpings tingsrätt dömts till böter och skadestånd efter att han manipulerade sitt elskåp för att få el.

En 50-rig Ydrebo manipulerade elen. Nu har dömts till böter. Foto: Fredrik Sandberg/TT

En 50-rig Ydrebo manipulerade elen. Nu har dömts till böter. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Foto:

Ydre2016-12-16 10:00

En 50-årig Ydrebo hade skulder till elbolaget E.ON. Då kopplade elbolaget bort strömmen men Ydrebon manipulerade med sitt elskåp föra tt få tillbaka elen. Nu har han i Linköpings tingsrätt dömts för olovlig kraftavledning till böter.

Det var den 15 oktober 2015 som elbolaget, på grund av oreglerade skulder hos Ydrebon, kopplade bort elanläggningen till fastigheten genom ett så kallat blockeringsdon som monterades i kabelskåpet. Dagen efter upptäckte elbolaget att det utgick elförbrukning från fastigheten och vi en kontroll i elskåpet upptäcktes att blockeringsdonet var bortplockat och ersatts med en vanlig propp. vilket gjorde att det då gick att få el på nytt från kabelskåpet.

Anläggningen frånkopplades sedan helt av elbolaget den 6 november 2015 genom att en kapel togs bort i skåpet.

Ydrebon ska i förhör uppgett att han inte visste något om det hela och att han inte ska ha manipulerat elskåpet.

Tingsrätten skriver i domen att det "inte är särskilt sannolikt att någon annan än den 50-årige Ydrebon skulle ha intresse av att manipulera till just hans fastighet för att få tillgång till el".

Sammantaget anser tingsrätten att bevisningen är sådan att Ydrebon ska dömas för olovlig kraftavledning.

Ydrebon får nu böta 8 800 kronor och betala ett skadestånd till E.ON på 2 302 kronor samt 800 kronor till brottsofferfonden.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om