Ydrefors bjuder in till en må bra dag

På lördag bjuder Ydrefors Samhällsförening in till en dag ägnad för kropp och själ. Förhoppningen hos samhällsföreningen är att det är början på en ny tradition, då julmarknaden som brukar arrangeras i mitten av november inte blir av i år.

I morgon bjuder samhällsföreningen in till en må bra dag i Ydrefors. Foto: Lars-Göran Bexell

I morgon bjuder samhällsföreningen in till en må bra dag i Ydrefors. Foto: Lars-Göran Bexell

Foto:

Ydre2017-09-29 15:00

Tyvärr så är det så att vi i år tvingades ställa in julmarknaden och orsaken är att konkurrensen om försäljarna från andra marknader är för stor, säger Siw Mattiasson.

Första julmarknaden i Ydrefors samhällsförenings regi anordnades 2003 vid föreningens föreningslokal Brosjögården. I år blir det ingen marknad och vad ersätter man då den med, jo en dag för att må bra i kropp och själ.

Vi är fyra entusiastiska kvinnor som funderade på vad vi kan hitta på istället för en marknad, jo en dag för kropp och själ kommer det att bli i morgon i Ydrefors, säger Ewa Mattiasson.

Fyra kortare föredrag kommer att hållas av Cecilia Vestgöte från Själslig Frihet, Kathrin Steinmetz med Mod och Medkänsla, David Appelgren från Ombergs Ekogård samt andning, röst och rörelse med Birgitta Thole.

Ett 20-tal utställare kommer att finnas på plats med allt från fårskinnsalster till drycker av frukt och bär.

I de sex små stugorna som finns intill Brosjögården kommer man kunna bland annat kunna prova ansiktsmassage, yoga och andlig vägledning.

Dagen är ett test. Slår det väl ut blir det en fortsättning nästa år. Vi är inga experter men vi är väldigt entusiastiska inför morgondagen, säger Ewa Mattiasson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om