Adam om sitt magiska mål

I matchens sista skälvande sekunder slog han till, Adam Kisitu. Med en perfekt vänsterknorr blev han Vimmerbys store matchhjälte mot Boxholm. Målet betydde 3-2 – och vinst.

Fotboll2018-05-10 16:52

Vimmerby var mer eller mindre överlägset i första halvlek. Stort spelövertag och ledning med 2-0 i paus.

– Vi spelade riktigt bra i första. Vi spelade precis som vi ska, säger VIF-tränaren David Lindgren.

2-0 var i underkant. Gulsvart inledde även andra halvlek starkt och det fanns bud på fler mål.

– Vi skapar chanser för 3-0 och 4-0, sedan får de sin straff och en biljett in i matchen. Den var billig.

Boxholm reducerade till 2-1 och fick energi och kraft av det målet. På en inläggsfrispark kom även 2-2. Plötsligt var det kvitterat.

– Vi tappade vårt spel efter deras straff och det blev hawaiifotboll, menar Lindgren.

I slutminuterna blev Abdulrahman Kharma utvisad sedan han blivit nerdragen på mittplan.

– Jag förstår inte det riktigt. Deras kille fick inte ens gult kort.

På övertid var Boxholm nära 2-3, då Arman Ghaemi var helt fri med Nic Rydholm. Skottet gick utanför. Istället kom ett segermål för VIF. Inhopparen Adam Kisitu satsade på ett skott långt ut till höger.

– Jag såg att målvakten var långt ut. Sedan hade jag lite tur också, men det känns förstås skönt att vi vann. Jag är jätteglad, säger matchvinnaren med ett megastort leende.

Vimmerbys mål i den första halvleken gjordes av Mohammad Jafr. Det första borde egentligen ha bokförts på Rickard Thuresson, vars skott träffade det lilla "målhjulet" vid insidan av stolpen. Returen slogs in av nämnde Jafr.

Matchfakta

Vimmerby-Boxholm 3-2

Målen: 1-0 (32) Mohammad Jafr, 2-0 (44) Mohammad Jafr, 2-1 (58) Danny Chalmers, 2-2 (78) Martin Ingesson, 3-2 (90+4) Adam Kisitu.

Heta chanser utöver målen: 9-2