Tobo vill blanda sig i toppstriden

I skuggan av klassiska British Open, startar även seriegolfen. Tobolaget är laddat till tusen. "Det ska bli roligt. Förhoppningsvis kan vi blanda oss i toppen", säger Marcus Svensson inför avresan.

19 juli 2018 15:57

Årets Tobolag på herrsidan består förutom av Svensson även av Kim Wickström, Robert Blom och Rasmus Rosin. Division två-golfen avgörs på Gränna GK. En bana som ställer krav.

– Jag har spelat där ett par gånger tidigare och då har det väl kanske gått sådär. Tydligen hade de vissa problem med snömögel i våras, men det är säkert bra nu, säger Marcus Svensson.

Hur är bankaraktären?

– Det är en skogsbana, som är ganska kuperad och med mycket kullar. Vi spelar från vit tee, men det är ändå inte så långt.

De två bästa lagen går upp i division ett. Tobo möter Västervik, Eksjö, Tranås, Vetlanda, Gränna, Glasriket, Lagan, Ryfors, Sand och Jönköping.

– Vi börjar med foursome fredag morgon och sedan bästboll. På lördag är det foursome igen och singelspel.

Som många andra tycker Marcus Svensson att det kittlar lite extra med spelformen foursome.

– Det är ofta ganska tufft eftersom man är två spelare, där man spelar vartannat slag. Ibland kan man få vänta sju-åtta hål innan man får slå en kortputt.

Vad vet ni om de andra lagen?

– Inte så mycket, men ibland kan det vara svårt att få ihop sina bästa spelare till seriegolfen. Samtidigt var ju faktiskt David Lingmerth med förra året och spelade för Tranås.

I dag spelade Tobo-laget in på banan. Fredag och lördag väntar sedan totalt fyra spännande och tuffa rundor för dem. Och Svensson, Wickström, Blom och Rosin vet vad som gäller för att ta klivet upp en nivå: topp-två.

Matchdags

Tobo GK spelar seriegolf Laget består av Rasmus Rosin (2,0 i hcp), Marcus Svensson (2,5), Robert Blom (3,4) och Kim Wickström (4,5). Vad är era favoritslag? Rosin: Wedgeslag. Svensson: Wedgar. Blom: med drivern. Wickström: Järn-femman.
Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Torbjörn Allvin