"Är inga klubbar som hört av sig"

ÅFF är på väg nedåt. Simon Marklund? På väg uppåt. Men inte än. "Det är inga klubbar som har hört av sig", säger ordföranden Ingvar Gustavsson.

24 juli 2018 20:00

Åtvidabergs FF har som bekant fått en minst sagt tuff start i division 1-fotbollen och är just nu på jumboplats. Samtidigt har Simon Marklund gjort det bra, svarat för fyra mål och varit lagets bästa spelare.

Juniorlandslagsmeriterade 18-åringen har ett halvår kvar på kontraktet på Kopparvallen och det är ingen särskilt vågad gissning att talangen finns med på intresselistor från klubbar högre upp i seriesystemet.

Men enligt Ingvar Gustavsson är läget just nu lugnt.

– Ja, det är inget på gång där. Det är inga klubbar som har hört av sig så här långt, säger han.

Och om det händer?

– Klart att vi behöver alla spelare i det läge som vi befinner oss i, men kommer vi överens om ersättning så stoppar vi ingen. Det har vi sagt och det ska spelarna som kommer hit veta. Vi måste tänka på dem också.

För att komma ur det trassliga läget har ÅFF med hjälp av en extern finansiär värvat fransmannen Yves Nyami, som kan göra debut efter uppehållet. Men ytterligare spelare, förmodligen två, ska in innan transferfönstret stänger i augusti.

– Jag hoppas att vi ska ha något klart i början av nästa vecka. Vi har fortfarande chansen och ska göra vad vi kan för att ta den, säger Ingvar Gustavsson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten