Tre verksamheter flätas samman

Restaurang och Pub Brygghuset i Vimmerby ska satsa på ett nytt koncept. Tre verksamheter ska på vägen integreras i varandra.

Intill restaurangen ligger microbryggeriet.

Intill restaurangen ligger microbryggeriet.

Foto: Jenn Hultberg

Vimmerby2018-09-18 16:36

Satsningen som Åbro planerar är ett led i att sammanföra de tre verksamheterna kring besöksverksamheten, Brygghuset restaurang och Åbros nya microbryggeri.

– I dag har vi tre delar som fram tills nu levt lite separat från varandra. Vi vill försöka hitta ett koncept för att binda ihop dem, så att våra kunder och våra besökare ska få en bättre upplevelse, säger Håkan Larsson, som är ansvarig för inköp och planering.

De tre verksamheterna har samarbetat innan men ambitionen är nu att de ska bli mer som en och samma enhet.

– Vi har en bra restaurang och pub och ett microbryggeri precis intill. Vi har en unik möjlighet att binda ihop allting.

Microbryggerier och restauranger intill varandra är vanliga utomlands och det är också därifrån man fått inspiration till nysatsningen, berättar Håkan Larsson.

Riktigt hur konceptet kommer att se ut i slutändan är inte riktigt klart. Många tankar och idéer ska sållas och formas till något som fungerar och blir uppskattat.

Samtidigt ska menyer och dryckesutbud ses över.

Av den anledningen kommer Brygghuset att hålla stängt på kvällstid under hösten.

Men helt stängt blir det dock inte.

– Vi kommer fortsatt kunna göra bokningar kvällstid och lunchserveringen fortsätter att ha öppet som vanligt.

När kommer restaurangen och puben öppna med sitt nya koncept?

– Vi kan inte riktigt säga när vi är färdiga. Vi kommer att ha stängt tills vi hittat ett koncept som fungerar. Vi känner att vi måste få tid att känna hur vi vill jobba framåt. Vi tror ändå att det är ett bra sätt att stänga så att det blir en nystart och att man verkligen känner att någonting nytt händer. Om man går från ena dagen till andra dagen blir det inte riktigt bra och vi vill att folk ska märka att något nytt händer, förklarar Håkan Larsson

Tanken är att gästerna ska kunna se hela processen, och hur ölet bryggs i det lilla formatet i microbryggeriet. Det förstärks med att man på bryggeriet kan ta fram mindre kvantiteter och volymer, och därmed kan experimentera fram nya smaker.

Och just upplevelsen för gom och öga blir en central del i det nya konceptet.

– Vi kommer att göra ett antal specialsorter och man kommer kunna prova olika sorter i småglas. Sen kommer man kunna köpa en stor öl av just de sorterna om man vill. Till det ska en meny som fungerar tas fram, beskriver Håkan Larsson.

Mat och upplevelse ska utvecklas på Brygghuset.
Mat och upplevelse ska utvecklas på Brygghuset.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!