Så slutade det heta genrepet

Vimmerby och Rimforsa är traktens bästa herrlag. I fredags kväll möttes de i ett genrep inför kommande seriestart. RIF vände och vann med 8–7.

Kanonmatch. Patrik Karlsson höll kvar Vimmerby i matchen i andra perioden.

Innebandy2018-09-21 21:34

Vi fick se ett VIBK som rivstartade derbyt. Redan i matchens första minut fick Rimforsa-målvakten Joakim Claesson se sig överlistad av Alexander Pettersson. På en genialisk passning från Mattias Zeilon rakade han in bollen i nät. Det här var mångt och mycket hemmalagets period.

– Vi gjorde det bra i första och hade kommandot, säger assisterande tränaren Jonas Karlsson.

RIF såg segt och viljelöst ut – då.

Vimmerbys ledning i periodvila, 2–1, var i underkant. VIBK fick också en smakstart på period två, då Johan Carlsson (den yngre) satte 3–1 direkt. Rättvist så långt. Sedan fick vi se en fullständig scenförändring.

– Vi kom igång och spelade mycket bättre i den andra perioden, säger RIF-tränaren Hasse Karlsson.

Jo, minst sagt. Det var i princip spel mot ett mål. Rimforsa var mycket aggressivare, mer rörligt och ville betydligt mer än i första 20. Om inte VIBK-målvakten Patrik Karlsson storspelat, hade gästerna dragit ifrån med ett par mål. Istället var VIBK i ledningen med 3–2 inför sista akten.

– Ja, det gick ganska så bra, sa Patrik Karlsson med ett leende på väg ut till periodvilan nummer två.

Sista perioden bjöd på många mål. In i det sista var det helt ovisst. Vimmerby gick fram till 6–3, som alltså blev till 7–8.

Målskyttar VIBK: Mattias Zeilon 2, Jonatan Green 2, Alexander Pettersson, Johan, dy, Carlsson, Alexander Johansson. Mål RIF: Christoffer Hallberg 2, Filip Cammerudh 2, Marcus Karlsson, Simon Sverre, Oscar Hellenberg, Tobias Claesson.

Vimmerbys Mattias Zeilon var vass och låg bakom mycket av VIBK:s farligheter.