Hockeykrossen: VH överlägset mot Mörrum

Så kom den. Säsongens första trepoängare. Vimmerby hade inga som helst bekymmer med att besegra nykomlingen Mörrum. 6–0 blev det till slut. "Skönt. Vi gjorde en bra match", sa VH-tränaren Phil Horsky.

Ishockey2018-09-23 18:46

Han hade såklart all anledning att vara nöjd med sitt lags agerande.

– Vi började matchen jättebra, sedan hade vi tyvärr en svacka sista tio minuterna. I andra och tredje perioden gör vi det mycket bra.

Det dröjde halvvägs in i den första perioden innan Vimmerbys första mål kom. Christian Blomqvist hittade rätt och satte 1–0. Och vi hade inte ens hunnit halvvägs innan matchen i praktiken var avgjord, då VH gick från 1–0 till 4–0. Vi fick också se ett par vackra mål, inte minst då Anton Carlssons 3–0-mål. Från snäv vinkel i högerposition vispade han snyggt in pucken i nättaket.

Visst, Mörrum hade sina chanser, men då stod utmärkte målvakten Tomas Rydén i vägen.

– Känns bra att hålla nollan, förstås. Jag är stolt över grabbarna idag. Vändningen mot Kalmar i förra matchen var en moralhöjare. Vi hade med oss det till den här matchen, säger Vimmerbys målvaktshjälte.

I tredje blev det ytterligare två mål för VH.

– Bra av oss att fortsätta hålla fokus och disciplin när vi ledde så stort efter två perioder. Det var en härlig seger, säger Horsky.

Vimmerby var helt enkelt numret för stora för Mörrum och gjorde en stark insats i hemmahallen.

Tomas Rydén fick välförtjänt priset som bäste VH-spelare, men alla ska ha beröm för insatsen.

Vimmerby-Mörrum: 6-0

Första perioden: 1-0 (11.08) Christian Blomqvist (Martin Pärna).

Andra perioden: 2-0 (20.19) Oscar Gustavsson (Simon Dahl), 3-0 (26-40) Anton Carlsson, 4-0 (27.06) Hampus Harlestam (Pontus Näsén, Alexander Andersson).

Tredje perioden: 5-0 (42.31) Mathias Wigley (Pontus Näsén, Sebastian Åkesson). 6-0 (57.42) Oskar Carlsson, spel 5/4.

Utvisningar: VH 1x2. Mörrum: 2x2.

Skott: 11-9, 12-8, 15-14

Publik: 753.

Måljubel. Pelle Ström klappar om Christian Blomqvist efter 1-0-målet mot Mörrum.