Veteranpoolen växlar upp verksamheten

Marknaden för att hyra in veteraner som utför hushållsnära tjänster är glödhet i Linköping, Kinda och Åtvidaberg. Veteranpoolen, som erbjuder hushållsnära tjänster, har nu fokus på att rekrytera fler medarbetare.

11 oktober 2018 05:00

Att gå i pension kan för många vara en stor utmaning i livet. Många pensionärer vill gärna fortsätta jobba fast inte på heltid. Idag beräknas cirka 500 000 svenskar kombinera jobb och pension. På Veteranpoolen kan man skriva in sig när man är avtals- eller ålderspensionär och själv styra vilken omfattning man önskar jobba. Nu har det lokala kontoret i Linköping, som även ansvarar för Kinda, fått en ny regionchef.

– Efterfrågan dämpades något i juli på grund av torkan, men i augusti tog det fart igen och trädgårdarna växte så det knakade. Och sedan semestrarna tog slut och skolan började, då är det många som vill ha hjälp med att få ihop livspusslet, säger Mimmi Söderholtz, Veteranpoolens regionchef i Linköping, Kinda och Åtvidaberg.

Mimmi Söderholtz tog över Veteranpoolens Linköping-kontor i september och redan under hösten satsar hon stort, bland annat i Kinda. Målet är att på sikt hitta 100 nya pensionärer som vill hjälpa Linköpings-, Kinda och Åtvidsbor med hantverk, trädgårdsarbete och städning. Verksamhetens medarbetare utför även arbetsuppdrag ute på företag.

– Vår företagsaffär växer också kraftigt. Vår bemanningslösning för företag bygger på flexibilitet. Våra veteraner hyrs på heltid, deltid eller timmar och oftast kan vi hjälpa till med mycket kort varsel, säger Mimmi Söderholtz.

Veteranpoolen startade i Kungsbacka 2007 och har idag 41 kontor och över 7700 aktiva pensionärer.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Lars-Göran Bexell

Ämnen du kan följa