VIBK vände men föll i seriefinalen

VIBK åkte på en tung förlust i seriefinalen hemma mot Ingelstad på fredagskvällen. 7-6 vann gästerna med efter att ha grundlagt segern med fem mål i andra perioden.

Mattias Zeilon är en av spelarna som saknas i VIBK på grund av sjukdom.

Innebandy2018-11-09 21:26

Första perioden började ganska avvaktande. Efter tio minuter small det dock rejält. Ingelstad gjorde 1-0 efter att en sargretur studsat ut lite oturligt och ställt till det för målvakten Patrik Karlsson. I bytet efter kom även 2-0 då Ingelstads spelande tränare Viktor Gustavsson hittade rätt med ett skott.

VIBK:s replik lät dock inte vänta särskilt länge. Johan Carlsson den äldre, som hade inlett matchen piggt, klev fram i slottet och tryckte upp ett skott i nättaket fint framspelad av Jonatan Green. En ännu mer delikat passning från Green låg sedan bakom 2-2 som Victor Wall inte kunde undgå att sätta dit i öppet mål.

VIBK hann även ta ledningen innan perioden var över. Jack Fridh hade börjat på bänken, men fick komma in i andrakedjan och tackade genom att på egen hand fixa 3-2 med ett välplacerat avslut.

VIBK fick en bra start på andra perioden. Efter en knapp minut bjöd Mattias Zeilon på show genom att finta bort sin back på mittplan fullständigt och avsluta iskallt i friläge. Ett mål som borde ha givit VIBK lite arbetsro, men det blev precis tvärtom.

I rask takt vände nämligen Ingelstad matchen på nytt och gick fram till 6-4. VIBK tog då en välbehövlig timeout. Laget hade tappat fokus och bjudit motståndarna på en del fina lägen. Och det var gästerna inte sena att utnyttja.

VIBK klarade sedan ett numerärt underläge, men kort därefter kontrade Ingelstad in 7-4. VIBK fick en chans att komma igen då Jonatan Green ordnade en straff, men den brände Adrian Brorsson.

– Det är lite trist att se att när vi får 4-2 så får vi hybris och ska gå för ännu fler mål. Då gör vi misstag och tappar boll på mittplan och skjuter skott i täck så att de får kontringslägen istället. Det kändes väldigt onödigt, sa VIBK-tränaren Peter Kronstrand.

Det numerära överläget VIBK inledde tredje perioden i blev resultatlöst. Istället kom reduceringen till 7-5 efter att Jonatan Green petat in en retur framför mål. Tio minuter in i slutakten fick VIBK en chans till med en man mer på banan. Ingelstad stod dock upp väl och lät inte VIBK kom till några heta lägen.

Två minuter senare kom en ny chans i spel fem mot fyra. Då gick den patenterade passningen från Jonatan Green in i mitten till Johan Carlsson den äldre hem och 7-6 var ett faktum.

Närmare än så kom dock inte VIBK. Ingelstad höll undan säkert mot slutet.

– Vi får stryk mot ett riktigt bra lag, men vi var bättre än dem stora delar av matchen så det känns surt att torska, sa Peter Kronstrand.

Ingelstads spelande tränare Viktor Gustavsson var riktigt vass.
VIBK-Ingelstad 6-7

Första perioden: 0-1 (10.00) Vilgot Nilsson, 0-2 (10.23) Viktor Gustavsson, 1-2 (12.10) Johan Carlsson d.ä. (Jonatan Green), 2-2 (15.14) Victor Wall (Jonatan Green), 3-2 (17.34) Jack Fridh.

Andra perioden: 4-2 (0.49) Mattias Zeilon, 4-3 (5.46) Vilgot Nilsson, 4-4 (7.44) Casper Andersson, 4-5 (10.46) Felix Ekelund, 4-6 (14.01) Casper Andersson, 4-7 (17.51) Arvid Henningsson.

Tredje perioden: 5-7 (6.19) Jonatan Green (Victor Wall), 6-7 (15.17) Johan Carlsson d.ä. (Jonatan Green).