Bottennapp av Målilla i premiären

Målilla Bandy vill nog helst glömma seriepremiären hemma mot Finspång illa kvickt. Östgötarna körde över röd-vitt 11-2.

Målilla Bandy förlorade seriepremiären mot Finspång med hela 2-11.

Bandy2018-11-17 19:14

Målillas Bandys tränare Jesper Lüning sa inför seriepremiären att han inte visste riktigt vart laget stod mot övriga lag. Nu vet han mer. Till exempel att Målilla har en del att jobba. Inte minst i försvarsspelet.

– Det här var inte vad vi hade hoppats på. Sedan mötte vi ett bra lag. De hade bra fart och hög delaktighet men samtidigt bjuder vi på alldeles för mycket, säger Jesper Lüning.

Finspång tog kommandot direkt och gick fram till ledning med 3-0 redan efter 18 minuters spel. I paus stod det 0-5.

Utskåpningen fortsatte efter paus. Lagkaptenen Daniel Skoog gjorde säsongens första mål för Målilla när han reducerade till 7-1 efter 56 minuters spel.

– I andra börjar vi som vi gjorde i första. Vi bjuder på alldeles för mycket. Vi transporterar boll och blir av med den. Det håller inte, säger Jesper Lüning.

TIll slut stannade bortasegern vid 11-2.

Var Finspång bättre än du trodde på förhand?

– De var så bra som jag befarade att de var. Sedan var vi själva inte lika bra som vi hade hoppats på. Över 90 minuer var vi en bra bit ifrån det som vi hoppats på, säger Jesper Lüning.

Lüning efterlyste mer desperat spel från sina spela, framförallt i försvarsspelet.

– Vi måste kunna kräva mer av vår insats i försvarsspelet. Vi måste vara mer rejäla och desperata och ta jobbet hela vägen hem. Vi måste även bli mer noggrannare och visa mer jävlaranamma, säger han.

Tungt för Målilla var också att rutinerade ryssen Anatoly Suzdalev fick kliva av matchen skadad. Det är oklart hur illa det var med honom.