Mångårige idrottsprofilen Bosse Thörnlöf är borta

Den kände idrottsprofilen Bosse Thörnlöf har, som tidigare meddelats, gått bort i en ålder av 70 år.

Bosse Thörnlöf trivdes i naturen och höll fast vid traditioner som kräftfiskepremiären. Bilden tagen i Gladhammar innan flytten till Blekinge.

Bosse Thörnlöf trivdes i naturen och höll fast vid traditioner som kräftfiskepremiären. Bilden tagen i Gladhammar innan flytten till Blekinge.

Foto: Privat

Dödsfall2018-12-12 06:00

Bosse Thörnlöf gjorde sig redan under 1960-talet känd som en duktig fotbolls- och bandyspelare och när han lade ner det egna idrottandet inledde han en framgångsrik karriär som tränare. Först som spelande sådan, därefter fortsatte tränarkarriären från sidan av planen under många år.

Otaliga är de lag han har hjälpt till framgångar i sina respektive serier. Störst framgångar i fotboll nådde han som tränare för Gullringen när laget spelade i division två och ett år lyckades kvala till division ett. Under många år tränade han även Gamleby IF:s herrlag i såväl fotboll som bandy. Därefter ledde han under några år Västrums IF. 2004 började han träna VFF:s damlag. För att nämna några av alla uppdrag.

På bandybanan var några av de lag han tränade Gunnebo, Ankarsrum, Tjust Bandy och Timmernabben.

Även i yrkeslivet var idrotten viktig. Bosse Thörnlöf utbildade sig till fritidsledare på Bosön och började tidigt undervisa i idrott på olika skolor i kommunen. Där hade han hand om hela åldersspannet från lågstadie- till gymnasieelever. Han brann för övertygelsen att fysisk aktivitet främjade studierna och han var delaktig i flera projekt som syftade till att eleverna skulle röra mer på sig, samt i anläggandet av en löparbana bakom förskolan Tallen i Västervik.

Bosse undervisade också i flera teoretiska ämnen under sina år på kommunens skolor.

Bosse Thörnlöf växte upp på en gård utanför Gladhammar och gick i skolan där. En period bodde han inne i Västervik, men i början av 1980-talet köpte han gården Marstrand, i närheten av föräldrahemmet. Där bodde han med sin familj i ett 1700-talshus med bevarad charm.

Livet på landet gjorde att aktiviteter med naturanknytning blev viktiga för Bosse. Han ägnade mycket tid åt jakt och fiske, och brukade den skog som hörde till fastigheten. När VT intervjuade honom för 14 år sedan beskrev han skogen som betydelsefull av många skäl.

– Att gå ut i bär- eller svampskogen och fylla korgarna eller som jägare ta en runda i gryningen är livskraftigt vill jag lova, sa han då.

Bosse var också aktiv i föreningslivet och var under en tid ordförande i Gladhammars Hembygdsförening. Han var också engagerad i bygdens jaktlag samt i fiskevårdsområdet.

Trots sin kärlek till hembygden valde han och hustrun Inga-Lill att för tolv år sedan lämna Västerviks kommun. I stället styrde de kosan söderut, till Sölvesborg i Blekinge. Valet av bostadsort kom sig av att Inga-Lill, som ursprungligen kommer från Skåne, hade tillbringat barndomens somrar där, i sina morföräldrars stuga.

Fram till pension jobbade Bosse i Valjeviken, en idéburen stiftelse med Neuros länsförbund som stiftare. Ett av hans uppdrag där var att ordna guidade turer på anläggningen, och även busslaster från Västervik fick ta del av dessa.

Bosse Thörnlöf efterlämnade en stor familj. Förutom av hustrun Inga-Lill sörjs han också av sina fyra barn – Jesper, Emma, Sofia och Jimmy – samt sju barnbarn, storasyster med familj samt en svägerska.

Naturen var viktig för Bosse Thörnlöf och på fritiden arbetade han som skogsbonde på gården Marstrand utanför Gladhammar.
Naturen var viktig för Bosse Thörnlöf och på fritiden arbetade han som skogsbonde på gården Marstrand utanför Gladhammar.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!