Succédebut för VH-spelaren

Poäng – direkt. Hampus Harlestam lär inte glömma sin allsvenska debut i första taget.

Ishockey2018-12-21 07:40

Det var i torsdags kväll som Vimmerby-forwarden Hampus Harlestam fick chansen att spela med Västerviks IK – i den svåra bortamatchen mot Modo.

Facit: Bra spel, en assistpoäng och VIK-seger med 4–2. Harlestam var inblandad i det viktiga 3–2-målet som Niklas Enberg satte i slutet av den andra perioden.

Efter matchen fick Hampus Harlestam näst högst betyg av alla VIK-spelare, av Västerviks-Tidningen. "Inte överdrivet många minuters speltid (9:29). Men Harlestam gjorde det, under förutsättningarna, riktigt bra när han fick chansen. Smart spelare med gott hockeysinne", löd motiveringen.

Under torsdagskvällen var det en annan gammal VH-spelare som glänste i Hockeyallsvenskan. Markus Modigs var glödhet när serieledande Oskarshamn körde över Karlskrona med 7–0. Modigs gjorde två mål och noterades dessutom för en assistpoäng.