Tomten populärast på sin egen natt

Som vanligt var tomten och hästskjutsen populärast bland barnen. Men Tomtenatta i Vimmerby bjöd på något för alla.

21 december 2018 10:28

Sedan många år tillbaka är Tomtenatta ett självklart inslag i julaktiviteterna i Vimmerby. På torsdagskvällen var det dags igen, och programmet var precis lika digert som vanligt.

– Några artister har blivit tradition att de finns med här, men vi försöker även ha lite intressanta nyheter, berättar Michael Karlsson, som är ansvarig för julens aktiviteter genom Vimmerby Tidning och Vimmerby Handel.

– I år var det nya inslaget Elin Namnieks och hennes gästers två timmar långa högklassiga program.

På scenen på rådhustorget kunde man också se och höra Matilda Lindström ackompanjerad av Anders Nilsson samt Hanna Karlsson tillsammans med Marianne Nilsson vid pianot. Eriksgården lät barn och vuxna åka gratis häst och vagn, marknadsstånden på torget var välfyllda, butikerna hade extraöppet, jultomten fanns självklart på plats och Komedianterna bjöd på en sprakande avslutning i form av sin eldshow.

– Jag är jättenöjd, och det verkar besökarna ha varit också. Det var bra rörelse på folk och alla borde ha hittat något som tilltalade dem. Det kändes också som att det hade rest en hel del folk från andra orter. Det var både många människor och dialekter man inte kände igen, säger Michael Karlsson.

– Det är kul att Tomtenatta fortfarande drar så mycket folk. Meningen är att det ska ge en merupplevelse i samband med shoppingen i vår vackra stad, en glad stund som exempelvis Internethandeln inte kan matcha.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Micael Rundberg

Ämnen du kan följa