Hyran sänks för att driva caféet vidare

I tre år har Maria Lindgren drivit Café Columbia i Kisa. När hon nu tackar för sig chocksänker Kinda kommun hyran i jakt på en efterträdare.

29 december 2018 18:00

– Jag har fört diskussioner med kommunen om det här och de har insett att det behöver finnas ett kafé för att det ska finnas ett museum, och då måste man göra något för att göra avtalet mer attraktivt. Nu blir det lågt och bra för nästa arrendator, kommenterar Lindgren.

Med en hyra på drygt 5 000 kronor i månaden och ett krav på öppettider sju dagar i veckan, 365 dagar om året, har förutsättningarna för kaféverksamheten varit tuffa menar hon.

– Att ha öppet alla vardagar har varit svårt under lågsäsong då det ibland varit väldigt få fikagäster, men nu blir det friare vilket är väldigt bra, säger kaféarrendatorn och fortsätter:

– Det är klart att 150 000 kronor i besparade hyror på tre år hade suttit fint, det måste jag erkänna, men jag vill inte kritisera kommunen på något sätt. Att de tagit till sig av mina synpunkter är bra.

Nytt avtal - du är inte intresserad av att fortsätta som arrendator?

– Inte direkt, det vore om de absolut inte fick tag i någon. Då har jag sagt att jag ska fundera på saken, men jag har varit här så himla mycket och min tid är viktig för mig, att jag har tid även till annat, men de här åren på Café Columbia har verkligen varit jätteroliga, svarar Lindgren och fortsätter:

– Visst var det tufft till en början, när jag var ny som företagare, men jag har lärt mig massor.

Fram till den 13 januari nästa år har intressenter möjlighet att lämna in ett anbud, sedan återstår det att se om kommunen finner en ny arrendator

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Dennis Petersson

Ämnen du kan följa