Christer Sjögren full under julkonsert

Inför en fullsatt Kisa kyrka på trettondagsaftonens kväll bjöds det på julkonserten "I juletid" med Christer Sjögren, Magnus Johansson och Marcus Ubeda. Under konsertens gång blev Christer Sjögren mer och mer märkbart berusad med sluddrande sång och vinglande framträdande.

9 januari 1919 13:13

– Jag är väldigt ledsen och ber uppriktigt om ursäkt och beklagar djupt, säger Helene Rydberg Larsson som dels var körledare för Kinda Julkör och dels är kontaktperson med Billy Heil Management som arrangerade konserten.

Turnén "I juletid" startade den 10 november i Förslövs kyrka i Skåne med trion Christer Sjögren, Magnus Johansson och Marcus Ubeda. Det är tredje året i rad som de tre gör julkonserten tillsammans med Billy Heil Management som arrangör. Fram till i lördags hade 53 konserter avverkats. I Kisa uppfördes den 54:e i en fullsatt kyrka, det vill säga närmare 250 personer. Klockan 15.00 började repetitionerna med Christer Sjögren och Kinda Julkör under ledning av Helene Rydberg Larsson.

– Det märktes redan då att Christer Sjögren inte var nykter. Han sluddrade och luktade alkohol. Men repetitionerna rullade på, allt medan Sjögren drack alkohol och blev mer och mer märkbart berusad, säger Helene Rydberg Larsson.

Konserten startade som planerat med flera välkända julsånger och flera av Christer Sjögrens stora hits, inte minst som sångare i dansbandet Vikingarna.

– När Sjögren sjöng "Stilla Natt" kom han av sig flera gånger men Magnus och Marcus är professionella med sin musik så att det märktes nog inte så mycket, säger Helene Rydberg Larsson.

Helene Rydberg Larsson höll även i körledningen för "I juletid" i Norrköping, Linköping och på fredagskvällen i Tranås kyrka.

– Då var det inga problem. Allt fungerade perfekt.

När konserten var slut i Kisa kyrka så var det dags för skivförsäljning med signering i nedre delen av kyrkan och flera konsertbesökare vittnar om att Christer Sjögren var alkoholpåverkad.

– Christer Sjögren vinglade kyrkgången ner och gjorde så gott han kunde med skivsigneringen, säger Helene Rydberg Larsson som på kvällen ringde till Billy Heil och berättade om konserten i Kisa.

– Billy beklagade verkligen och meddelade samtidigt mig att Christer Sjögren fick avbryta återstående konserter. Konserterna som är kvar fram till nu på söndag ersätts Sjögren av Elisa Lindström.

Jörgen Sundeborn är tillförordnad kyrkoherde i Kinda pastorat:

– Det här är väldigt tråkigt för de som lagt ner arbete inför och under konserten. Att vara onykter i kyrkan är naturligtvis väldigt olämpligt.

Fanns det funderingar på att avbryta konserten?

– Nej, det fanns ingen tanke på att avbryta, säger Helene Rydberg Larsson.

Vi har sökt både Billy Heil och Christer Sjögren för en kommentar men utan framgång.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Lars-Göran Bexell