Krossen: Rimforsa hade lekstuga

Kross. På annat sätt kan vi inte sammanfatta mötet mellan Linköping Ungdom och Rimforsa. ”Det var klasskillnad”, säger RIF-tränaren Hasse Karlsson efter 18–3.

Tobias Claesson och Rimforsa IF körde över Linköping Ungdom och vann stort.

Innebandy2019-01-13 20:58

Okej, Linköping hade visserligen tre raka segrar inför hemmamötet mot serieledande Rimforsa. Men... allt annat än en seger för mäktiga RIF hade varit en stor skräll. Och det var aldrig nära. Linköping hängde ändå med skapligt i den första perioden.

– Vi fick inte till det riktigt, utan slarvade en del i mittzon och tappade en del boll, säger Hasse Karlsson.

RIF ledde då bara med 3–1. Det skulle bli mycket mer i andra. När den perioden summerats hade gästerna ryckt åt sig en ledning med 12–2 (!).

– Vi höjde oss i de båda sista perioderna. Det var avgjort redan efter andra. Vi hade bra fart och satte vårt försvarsspel.

Hasse Karlsson var självklart mycket nöjd, trots att Linköping U inte var någon direkt värdemätare.

– Vi vann stort, gjorde många vackra spelmål och släppte inget bakåt på deras tre powerplay. Däremot lyckades vi göra ett i boxplay. Det är bra att vi vinner med många mål. Målskillnaden kan bli viktig i slutändan.

Rimforsa har gjort 112 mål på elva matcher och snittar över tio per match. De leder serien sex pinnar före Solfjäderstaden, som har en match mindre spelad.

Hasse Karlsson gav beröm till hela laget, där alla enheter producerade. Närmast väntar ett annat bottenlag för RIF, jumbon IBF Norrköping hemma. I höstas slutade den matchen 19–4.

Poängen i Rimforsa: Tobias Claesson 5+2, Marcus Karlsson 4+2, Filip Cammerudh 3+1, Arvid Borell 1+3, Christoffer Hallberg 3+0, Mikael Karlsson 1+1, Elias Andersson 0+2, Simon Sverre 1+0, Jacob Sigfridsson 0+1, Jonas Karlsson 0+1, Oscar Hellenberg 0+1.