Mardrömsstart och enkla misstag fällde VIBK

Vimmerby IBK var suget på att ta revansch på CL98 hemma inför välfyllda läktare på fredagskvällen. En mardrömsstart och enkla misstag ledde dock till förlust med 7-4.

CL98:s skyttekung Jonathan Karlberg visade vägen med tre mål när VIBK åkte på sin tredje raka förlust.

Vimmerby2019-01-18 21:45

VIBK gjorde sin sämsta match för säsongen när de mötte CL98 i Kalmar i höstas. Därför var de inställda på att ta en rejäl revansch i fredagens returmöte i Idrottshallen i Vimmerby. Det var dessutom så kallade enkronasmatch med 509 åskådare på läktarna som ville se VIBK spräcka sviten med två raka förluster så här långt i år.

VIBK gjorde det dock inte lätt för sig. Efter fyra minuters spel var ställningen 0-2.

– Vi slarvar och tappar boll så att de får kontra in två enkla mål. En riktig mardrömsstart, sa VIBK:s assisterade tränare Jonas Karlsson.

Hemmalaget behövde några minuter för att hämta sig efter den chockstarten, men kom så småningom in i matchen på allvar. Förstafemman gjorde ett riktigt bra byte och andrafemman hakade på och vaskade fram några chanser också. Resten av perioden dominerade VIBK totalt spelmässigt, men målen uteblev, mycket tack vare grymt spel i målet av CL98:s Olle Jonsson. Med en normal utdelning på sina chanser i första perioden borde VIBK ha minst vänt till ledning 3-2.

Laget fick istället inleda andra perioden i 0-2-underläge. När man trodde att VIBK-spelarna lärt sig läxan från första perioden så blev det ännu värre i andra.

Efter drygt fyra minuter var ställningen 0-5 och Ludwig Strömsten som fått chansen från i VIBK-målet bytte plats med Patrik Karlsson. VIBK tog även timeout i det läget.

– Det funkar inte att bjuda dem på sådana kontringslägen. Deras skyttekung Jonathan Karlberg fick två lägen och högg direkt. Vi försökte ändra om i formationerna efter timeouten och alla spelare fick speltid, men det hjälpte inte, konstaterade Jonas Karlsson.

VIBK spräckte till slut nollan då Adrian Brorsson reducerade till 5-1 CL98 var dock i ledning med 6-3 inför den sista perioden och hoppet om poäng fanns ändå kvar.

VIBK:s spel i den tredje perioden lämnade dock en hel del övrigt att önska. Victor Wall fick in reduceringen till 6-4, men forceringen från hemmalaget uteblev och istället kom spiken i kistan i tom bur sekunderna från slutet till 7-4.

– Våra brister ligger i saker som att slå ordentliga passningar och inte tappa bollen som man lär sig på pojklagsnivå. Spelar vi så här är det inte lätt att vinna matcher, sa VIBK-tränaren Peter Kronstrand.

I nästa omgång har VIBK bortamatch mot SSG. Ett lag de besegrade efter en stark vändning i tredje perioden i förra mötet.

Peter Kronstrand och Vimmerby IBK ställs mot SSG under lördagen.
Matchfakta

Vimmerby 4

CL98 7

Målen VIBK: :Adrian Brorsson, Melvin Hemmingsson, Johan Carlsson den äldre, Victor Wall.

Målen CL98: Jonathan Karlberg 3, Melker Sandbäck, Emil Andersson, Emil Ask Persson, Viktor Brajdic.