Urladdning av VSGF - besegrade Guts

Med storpublik på läktarna och ett obesegrat IK Guts i motståndarbåset så gjorde Virserum säsongsbästa - och gav Guts första förlusten i alltrean efter seger 9-6.

Det var storpublik, 571 åskådare när det var toppmöte och gratis entré.

Ishockey2019-01-18 21:49

Om det fanns lite frågetecken för Virserums kapacitet efter två raka förluster, så rätades de ut efter den här matchen där hemmalaget studsade tillbaka rejält.

– Det är den bästa insatsen under den här säsongen. Det var otroligt skönt. Vi hade loosat två raka och kanske inte kände att vi var tvungna att vinna, men vi ville göra en bra prestation när det var enkronasmatch och allt, säger Virserumtränaren Fredrik Pettersson.

Inför matchen stuvade Pettersson om i laget. Bland annat plockade han ihop offensivt starka trion Simon Dahl, Jim Nordh och Christoffer Velander i förstalinan. Med mycket lyckat resultat. Trion låg bakom åtta av de nio hemmamålen där Simon Dahl glänste med fyra mål.

– Jag kände att jag var tvungen att göra något, och det fungerade ju klockrent. Sedan var backarna i den formationen, Alexander Andersson och Marcus Jardebrink också väldigt bra. Men jag måste ändå höja hela laget, annars vinner man inte sådana här matcher, säger Fredrik Pettersson.

VSGF satte sig i matchvinnarsitsen i den andra perioden, som man vann med 5-2 och ledde med 6-4 inför den tredje.

– I dag faller vi inte i den andra perioden, utan i dag reste vi oss istället. Det var ett helt annat mönster än i de senaste matcherna, fastslår Pettersson.

I den tredje närmade sig först Guts till 6-5, innan Virserum gjorde två mål inom loppet av fem minuter och stängde matchen. Sista målet i öppen bortabur av Simon Dahl, när Guts tog ut målvakten.

– Jag tror att det här kan vara vändningen för oss. Nu studsade vi tillbaka och kommer att ha en bra känsla med oss ned till Osby på söndag, säger Fredrik Pettersson.

Hemmacoachen Fredrik Pettersson kunde vara nöjd med segern.
Virserum - IK Guts 9-6

Målen för Virserum: 1-0 (11.47) Simon Dahl (Christoffer Velander/Felix Carlberg), 2-2 (20.21) Dahl (Alexander Andersson), 3-3 (25.38) Velander (Dahl/Jim Nordh), 4-3 (28.45) Marcus Jardebrink (Velander/Nordh), 5-4 (32.34) Kevin Petersson, 6-4 (35.14) Dahl (Nordh/Velander), 7-5 (44.19) Velander (Dahl/Andersson, spel fem mot fyra), 8-5 (49.14) Dahl (Nordh, spel fem mot fyra), 9-6 (58.25) Dahl (öppen bur).