VSGF studsade tillbaka direkt

Stortorsk senast, men nu är Virserums SGF ett vinnande lag igen. Borta mot Åseda tog laget en mycket viktig seger med 4–3 efter en stark insats.

Virserum segrade med 7–4 mot Halmstad i en galet svängig match.

ishockey2019-01-27 19:50

Efter den blytunga 9–2-förlusten senast mot Osby var det ett riktigt revanschsuget Virserum som ställdes borta mot Åseda. Inledningsvis var det ganska så försiktigt spel och få heta målchanser vilket gjorde att första perioden slutade mållöst. Men i mittperioden kom första målet och det var Virserum som gjorde det. En kvittering kom från hemmalaget, men det dröjde bara sekunder så hade gästerna återtagit ledningen igen.

– Det var lite avvaktande i början men när väl målen kom blev det en chansrik match, säger Virserums tränare Fredrik Pettersson.

Åseda inledde den tredje perioden med en kvittering fram till 2–2. Men den matchvinnande stöten av gästerna skulle komma. Först kom 2–3 med åtta minuter kvar och sedan även 2–4 i powerplay bara tre minuter senare. Hemmalaget reducerade visserligen i slutet, men VSGF höll ut och vann med 4–3.

– Riktigt skönt att studsa tillbaka direkt. Jag är mest nöjd med vår höga lägstanivå i dag, det blev avgörande, menar Fredrik Pettersson.

Målskyttar VSGF: Jim Nordh, John Höggren, Alexander Andersson och Simon Dahl.

Beröm får målskytten Alexander Andersson samt Karl Torstensson, Kevin Pettersson, Oskar Nelson och Erik Arvidsson.