VSGF segrade i galen match

Virserums SGF tog en mycket viktig seger under torsdagskvällen. Halmstad besegrades med 7–4 i en rent ut sagt galet svängig match.

Virserum segrade med 7–4 mot Halmstad i en galet svängig match.

ishockey2019-01-31 21:42

Matchen mellan Virserum och Halmstad var en viktig sådan på många sätt. Tabellfyran VSGF låg precis över det positiva kvalstrecket och sex poäng bakom fanns just Halmstad som vid en seger skulle flåsa Virserum rejält i nacken. VSGF fick också en riktig mardrömsstart. Gästerna gjorde öppningsmålet efter 04:37 – men Virserum skulle komma tillbaka.

Efter mål av Christoffer Velander och Simon Dahl hade hemmalaget helt plötsligt vänt på steken. Till första periodvila gick man i ledning med 3–1 efter att också Karl Torstensson hittade nätet.

– Vi gör det bra i första perioden. Men i den andra perioden blev vi som små pojkar i vissa stunder, säger VSGF-tränaren Fredrik Pettersson.

Den andra perioden i matchen var minst sagt händelserik. Inom loppet av sex minuter hade VSGF tappat sin tvåmålsledning och låg helt plötsligt under med 3–4. – Jag vet i fasen vad som händer riktigt. Vi går bort oss och de sårar oss rejält, menar Fredrik Pettersson.

Men publiken i Modig hallen hade inte sett den sista vändningen för den här kvällen. Anton Proos kvitterade till 4–4 och 24 sekunder senare var VSGF återigen i ledningen efter mål av John Höggren. 5–4, men med tanke på hur matchen såg ut satt alla och väntade på att matchen skulle få sig ytterligare en "turn om".

Men den tredje perioden var dock desto lugnare, vilket framför allt Virserum gladdes åt extra mycket. Efter ett tidigt mål av Jim Nordh kunde VSGF till slut ro segern i hamn. Christoffer Velander satte sedan slutresultatet 7–4.

– I sin helhet över sextio minuter gör vi en bra match och är värda segern.

Extraplus får John Höggren, Jesper Jansson och Christoffer Velander.