VIBK tappade poäng hemma mot jumbon

Vimmerby IBK svarade för ett riktigt bottennapp hemma mot Månsarp, men var ändå nära att vinna. Gästerna kvitterade dock till 6-6 minuten från slutet.

Adrian Brorsson fick en boll i ögat i mitten av andra perioden och tvingades utgå.

Vimmerby2019-02-01 21:43

VIBK inledde något trögt och hade svårt att skapa chanser. De fick dock ett bra läge gratis elva minuter in i matchen då en spelare i gästande laget drog på sig en utvisning för en eftersläng. Då lyckades Jonatan Green ge VIBK ledningen med 1-0 med ett välplacerat skott.

Månsarp replikerade ganska omgående till 1-1. VIBK var sedan snabba på att svara då Jonatan Green vaket snodde åt sig bollen och överlistade målvakten fram till 2-1..

Andra perioden förblev mållös. Månsarp hade de klart bästa chanserna och det var tur för VIBK att gästerna saknade skärpa i avsluten.

Inledningen av tredje perioden var betydligt bättre av VIBK. Startskottet blev en klassisk frislagsvariant från hörnet fram till 3-1. Jonatan Green spelade in till Johan Carlsson framför mål som förlängde till Viktor Nilsson som dök upp på bortre stolpen och rakade in bollen i öppet mål.

Sedan kom både 4-1 och 5-1 av bara farten. Båda signerade Jonatan Green. Det fick Månsarp att begära timeout.

Den gav sannerligen effekt. Tre minuter senare hade Månsarp reducerat tre gånger om och sett till att det var matchen igen.

VIBK såg sedan utan att kunna avgöra i power play, men då kontrade Månsarp in 5-5 med en man mindre istället fyra minuter från slutet. 30 sekunder senare var dock ordningen återställd sedan Viktor Nilsson petat in en retur fram till 6-5.

VIBK såg sedan ut att hålla undan, men minuten från slutet gjorde Månsarp 6-6. De var sedan ett ribbskott i slutsekunden från att vinna.

Förlängningen förblev mållös. Johan Carlsson var närmast att avgöra, men hans skott tog i ribban.

– Vi är inte tillräckligt bra för att slå Månsarp ikväll. Hade de varit mer effektiva i sina avslut kunde vi ha varit i underläge efter två perioder. Sedan fick vi en bra start på tredje och har 5-1 och allt känns lugnt. Men då får de några enkla mål och då blir vi ängsliga. Vi får ta lärdom av den här matchen och göra det bättre nästa gång, sa VIBK-tränaren Peter Kronstrand.

Jonatan Green svarade för fyra mål, men lyckades inte föra VIBK till seger.