Numerära underlägen sänkte Virserum

Fem insläppta mål, varav samtliga i numerärt underläge. Utvisningarna fällde Virserums SGF på hemmaplan mot Trelleborg. "Det är tufft att vinna en hockeymatch när det ser ut så", säger lagkaptenen Christoffer Velander.

Virserum nådde inte hela vägen fram mot Trelleborg.

Ishockey2019-03-10 19:30

Virserum började på fel fot i kvalseriens andra omgång mot Trelleborg. Hemmalagets målkung Simon Dahl drog på sig tio minuters utvisning i inledningen av den första perioden och därefter var det uppförsbacke hela vägen för VSGF.

Olyckan fortsatte sedan när hemmalaget ertappades med för många spelare på isen. I det numerära överläget som följde kunde gästerna göra 0-1. Och det var just utvisningarna som fällde VSGF. Samtliga Trelleborgs mål kom till i numerärt överläge.

– Det är tufft att vinna en hockeymatch när det ser ut så, säger Christoffer Velander.

Slutresultatet blev 2–5 och VSGF har fått en tung start på kvalserien med två raka förluster.

– Vi måste vinna resten av matcherna om vi ska ha någon chans över huvud taget, säger Christoffer Velander.

Virserums SGF–Trelleborgs IF 2–5

(0–1) (1–3) (1–1)

Virserums målskyttar: Jim Nordh, Simon Dahl