Lekfullt Maif vidare i cupen

Koncentrerat och fokuserat i 75 minuter. Sen blev det lek. Men då hade Motala AIF sedan länge avgjort och vann 16-delsfinalen i Danske bank cup mot Östria Lambohov med 7–2.

2 april 2019 21:26

– Det är i såna här matcher man ska kliva in och visa att man vill vara med resten av säsongen också.

Almin Masic log belåtet efter att Motala AIF besegrat division 5-laget Östria Lambohov i 16-delsfinalen av Danske bank cup.

Och det var inte undra på. För när Maif-tränaren Christer Persson bytte ut samtliga förutom målvakten Oliver Bergman i startelvan från helgens match mot Forward så tog Masic chansen att visa att han kan göra mål.

För det blev ett hattrick från hans fötter.

– Det var kul i dag. Det är lätt att det blir underskattning i såna här matcher. Men jag tycker vi går ut och visar att det är vi som bestämmer från start. Det är en viktig match för att förberedda oss inför serien. Vi får träna mycket på anfallsspelet och även på defensiva omställningar, säger Masic.

Han fortsätter:

– Men en eloge till våra motståndare. De ger aldrig upp utan försöker spela hela matchen.

Matchens läckraste mål bjöd dock Östria Lambohov på och det var den tidigare Maif-spelaren Andreas Borg som gjorde det.

För på lagets första bonusstraff så slog han till med en läcker Panelka-straff. Han försökte sen göra om samma sak på den tredje straffen. Men den gången stod Maif-målvakten Oliver Bergman kvar.

– Man måste ju bjuda på något men det blev en gång för mycket, säger Borg som menade att han impoerats av Maif-spelet.

– Lite mer motstånd trodde jag att vi skulle kunna bjuda på. Men det var många som var riktigt bra. Jag hoppas det går bra i serien för dem i år.

Maifs målskyttar: Almin Masic 3, Andre Rako2, Nils Bentzer, Edon Silka.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Thomas Augustsson