Gullringen tappade tvåmålsledning

Jämnt, kallt och irriterat är en bra beskrivning av fredagskvällens match på Bökensved. I den oavgjorda premiären mot Västerviks FF visade Gullringen genom sin starka öppning att de blir att räkna med i division 4 i år.

Anton Palmér gjorde 2–0 för Gullringen.

Fotboll2019-04-12 20:53

Gullringen var det klart bästa laget i första halvlek och tog ledningen redan efter nio minuter genom Anton Holm. Nyförvärvet från Kisa BK presenterade sig på bästa sätt i sin tävlingsdebut för Gullringen. Rasmus Stahlin kom stormande på högerkanten och spelade in till Holm i straffområdet som kunde placera in bollen nära Niclas Bengtssons högra stolpe.

I den 17:e minuten var det Holms namne Anton Palmér som utökade ledningen för Gullringen. Återigen var det Rasmus Stahlin som stod för framspelningen. Stahlin fick bollen i straffområdet men blev hårt knuffad i ryggen varpå hela GoIF-lägret ropade på straff. Domaren valde dock att fria, och tur var väl det eftersom bollen hittade fram till Palmér som kunde sprätta upp den i nättaket.

Efter Gullringens starka öppning jämnade spelet ut sig under den resterande delen av halvleken och ställningen i paus var 0–2.

Strax efter halvtidsvilan reducerade VFF:s spelande tränare Ergest Fasko till 1–2. Därefter var det som sagt jämnt, kallt och irriterat. Gullringen fortsatte att visa på offensiv vilja men drabbades av ett rejält bakslag när VFF-kaptenen Johan Lundin nickade in kvitteringen till 2–2 vilket också blev slutresultatet.

Anton Holm gjorde 1–0 för Gullringen.