Pilipovic klev fram i kvaldramat

Stabilt försvarsspel och snabba kontringar var planen för Hultsfreds HF inför den avgörande kvalmatchen mot IK Cyrus. Det visade sig vara ett lyckat recept och HHF kunde säkra division 2-platsen genom seger med 32–30.

Ivan Pilipovic klev fram när Hultsfreds HF behövde det som mest.

Handboll2019-04-13 15:26

Hemmalaget HHF öppnade starkt och ryckte åt sig en 9–3-ledning halvvägs in i den första halvleken. Det var just kontringsspelet som skapade Hultsfreds övertag med fina omställningsmål av Eric Schultz, Ivan Pilipovic och Andreas Torngren. Den sistnämnde gjorde sin sista match i HHF-tröjan och avtackades med blommor före matchen.

Efter Hultsfreds starka inledning tog bortalaget Cyrus timeout, justerade sitt anfallsspel och lyckades putsa siffrorna till 17–14 i halvtid.

Efter paus fortsatte Cyrus sin upphämtning samtidigt som Hultsfreds anfallsspel började hacka betänkligt. Bara fyra minuter in i halvleken var HHF:s försprång borta vid ställningen 18–18.

216 personer i Hagadals sportcentrum hejade fram sitt lag, som hittade in på rätt spår igen och ledde med 28–21 när det återstod tio minuter av matchen. Detta mycket tack vare Ivan Pilipovic som klev fram när det gällde som mest och nätade elva gånger för Hultsfred.

Slutsiffrorna skrevs till och Hultsfreds HF är klara för spel i division 2 även nästa säsong.