Efter turistchefens besked – rekryteringsarbetet får vänta

"Ett jättestort grattis till Peter – och till Västerviks kommun som får en fantastisk resurs". Det säger Kristina Alsér, ordförande i styrelsen som äger och driver Turistbyrån. Rekryteringsarbetet får dock vänta ett tag, avslöjar hon.

24 april 2019 21:59

Anledningen är det redan påbörjade arbetet med att titta närmare på samarbetet mellan Vimmerby kommun och den ekonomiska förening som äger och driver Turistbyrån, för att komma fram till hur man vill ha det i framtiden. Ett arbete som leds av näringslivschef Thomas Svärd.

I och med Peter Göranssons beslut att tacka för sig som turistchef, aktualiseras dock frågan ytterligare.

– Som sagt, arbetet med att titta över samarbetet för framtiden är redan påbörjat, men det påskyndas nu när Peter Göransson slutar, säger kommunalrådet Ingela Nilsson Nachtweij (C), som samtidigt vill passa på att lyckönska honom i hans nya roll i Västerviks kommun.

– Klart det är kluvet, jätteroligt för Peter att få en ny utmaning, men tråkigt för oss att mista honom. Han har varit en jättebra turistchef för Vimmerby kommun, samtidigt känns det väldigt bra att han är lojal mot kommunen och blir kvar över sommaren, så det blir stabilt och tryggt.

Även Kristina Alsér understryker att Peter Göransson betytt otroligt mycket för besöksnäringen för organisationen, men även för andra näringsidkare i kommunen.

– Vi som styrelse har att hantera att han slutar och det har vi gjort på ett extrainsatt styrelsemöte, där vi beslutat att styrelsen går in och stöttar organisationen och verksamheten. Till dess att vi sett vad kommunlednings aviserade förstudie landar någonstans, när det gäller att skapa någon form av tillväxtorganisation. Så vi tänker att det får gå en tid, innan vi drar igång rekryteringsprocessen. Vi måste veta vad vi rekryterar till, säger hon och fortsätter:

– Jag tänker också att Vimmerby är en jätteliten kommun, vi har många nyfikna blickar på oss, vi har ett fantastiskt näringsliv, otroliga besöksmål och jättefina turistföretag. Det kanske är läge nu att se över hur vi kan dra ännu mera nytta av varandra, så både de personella och ekonomiska resurser som vi har gör ännu mer nytta för våra verksamheter, för de som bor och verkar i Vimmerby, men också för att locka fler turister och nya medarbetare.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Charlotte Madestam

Ämnen du kan följa