"Vi krigar för varandra"

Gullringen visade en makalös moral när man vände toppmötet mot Myresjö/Vetlanda till seger med 4–3. "Vilka grabbar man lirar med. Det är grymt", säger matchvinnaren Rasmus Bexell.

Vild glädje i Gullringen efter att Rasmus Bexell skjutit 4 -3 till hemmalaget, vilket också blev slutresultatet.

Fotboll2019-05-03 22:42

Det var en match som bjöd på allt. I den första halvleken visade Myresjö/Vetlanda varför man är en av seriefavoriterna. Gästerna gjorde livet surt för Gullringen genom att rada upp fina anfall.

Redan efter sju minuter tog Myresjö/Vetlanda ledningen på frispark genom MladenBucanin. Tjugo minuter senare utökade Bucanin till 0–2.

Direkt därefter lade Rasmus Stahlin grunden till vändningen med sitt 1–2-mål på nick, efter ett fint inlägg av Anton Holm.

– Det var viktigt, då hade vi lite mer att gå på. Första halvlek är vi inte så nöjda med. Vi bytte spelsystem i paus och körde 4-4-2 istället, säger Rasmus Bexell.

Andra halvlek började på bästa sätt för Gullringen. Hemmalagets Anton Holm satte 2–2 efter bara ett par minuter. Kort därefter gjorde Rasmus Bexell sitt första mål i matchen till 3–2 och vändningen var ett faktum.

– Det visar att det finns någonting i den här gruppen, som vi bygger vidare på sedan förra året. Det är riktigt skön lagmoral, vi krigar för varandra. Vilka grabbar man lirar med. Det är grymt, säger Rasmus Bexell.

Men det var inte avgjort där. Myresjö/Vetlanda lyckades kvittera sent i matchen efter en kontroversiell situation. Alexander Svartz ådrog sig en huvudskada i en nickduell och låg ner på gräset när gästerna petade in 3–3. Målet följdes av högljudda protester från spelare och ledare i Gullringen.

Men det skulle visa sig att de gulsvarta hade mer i sig. Gullringen lyckades kanalisera ilskan efter kvitteringsmålet och använda den som energi i nästa anfall. I det här läget var matchen inne på tilläggstid.

– Vi sa att vi skulle skicka upp en lång och se vad som händer. Jag ser bara att bollen rullar fram till Basse. Den här sätter han, tänker jag. Men så får han lite knackig träff. Sen försöker jag bara få den på mål.