Anrik förening samlades på Åbro i Vimmerby

Den gångna helgen höll Sveriges Bryggmästare Förening årsmöte på Åbro i Vimmerby. Ett 40-tal av den anrika föreningens medlemmar fanns på plats.

13 maj 2019 16:30

Sveriges Bryggmästare Förening bildades i Västerås 1915. Syftet då var detsamma som det är i dag, att bryggmästare ska ges möjlighet att utbyta erfarenheter och förkovra sig tillsammans med kollegor i branschen.

– Det finns ju inte så många bryggmästare i Sverige, så vi är bara ett hundratal medlemmar. Samtidigt är det nog ganska unikt att personer i en särskild yrkeskategori hos konkurrerenade företag bildar och driver en förening ihop, säger Lennarth Anemyr, bryggmästare på Åbro Bryggeri.

Tillsammans med sina bryggmästarkollegor på Åbro, Maria Johansson och Åsa Johansson, stod han som värd för helgens årsmöte.

Redan i fredags förmiddag anlände gästerna. Efter välkomstlunch spenderades eftermiddagen på Åbros ciderfabrik. Lite senare var det sedan dags för rundvandring på stora bryggeriet samt förevisning och provsmakning på Lilla Åbro, företagets nybyggda mikrobryggeri.

Lördagen inleddes med ett besök på Astrid Lindgrens Näs, innan branschföreläsningar, de sedvanliga årsmötesförhandlingarna och avslutningsmiddagen tog över.

En av föreläsarna var Åbros Mikael Wall som berättade om arbetet med att skapa en fossilfri energiförsörjning samt företagets 3500 kvadratmeter stora solcellsanläggning på taket.

– Helgen var en succé. 40 anmälda är mer än vad vi brukar ha på våra möten, och flera jag pratade med sa att de var extra nyfikna på oss eftersom vi har investerat ganska kraftigt den senaste tiden, berättar Lennarth Anemyr.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Micael Rundberg

Ämnen du kan följa