Korv och lek i solen en riktig höjdare

Den andra tisdagen i maj firas varje år Fritidshemmens dag över hela Sverige. Astrid Lindgrens-skolans tre fritidshem invaderade Källängsparken med lek, stoj och korv i vårsolen.

14 maj 2019 20:00

På tisdagen var det dags att fira Fritidshemmens dag över hela Sverige. Sedan 2014 har man ett stående tema, ”Lära, leva, utvecklas”.

I år hade man dessutom extra mycket att fira. För från och med den 1 juli 2019 blir det behörighetskrav för att få ansvara för undervisning i fritidshemmet, något som Lärarförbundet har kämpat för länge.

– För oss är det här en viktig dag och ett tillfälle att lyfta fram det vi jobbar med – allt vi gör tillsammans och hur roligt vi har. Vi kallar det för vår egen födelsedag och det är det vi firar här idag med barn från F1:an och uppåt, berättar Moa Svensson, som är fritidspedagog på Astrids Lindgrens skola.

– Vi brukar hitta på olika saker varje gång, men i år kände vi att vi villa ha stora ytor att breda ut oss på.

Totalt var det ett drygt 100-tal barn på plats i Källängsparken. Och det gick inte att ta miste på hur mycket de hade längtat efter den här dagen.

– Redan i måndags började de prata om hur mycket de såg fram emot att få leka en hel eftermiddag i Källängsparken och säga grattis till fritids. De ser också verkligen det här som vår födelsedag, säger Moa Svensson.

Dagen innehöll allt från fria lekar till tipspromenad, utetennis, fotboll, utegym och allt annat som Källängsparken i Vimmerby har att erbjuda. Men det var inte bara leken som uppskattades av barnen.

– Korv i solen är mycket bättre än vårt vanliga mellis, tyckte Elma Dzninic under pausen i passet på utegymmet.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Micael Rundberg

Ämnen du kan följa