Klart: VIF-tränaren kliver av

Dragan Zivic kliver av sitt uppdrag som huvudansvarig tränare för Vimmerby IF:s herrlag. Klubben meddelar att beslutet har tagits i totalt samråd.

23 maj 2019 18:19

På torsdagskvällen kom beskedet att Dragan Zivic inte kommer att fortsätta som tränare för herrlaget. Hans övriga uppdrag, som bland annat ledarresurs i VIF, kommer att fortsätta fram till sommaren.

"Tyvärr har situationen med familj och boende i Linköping inneburit extra påfrestning och Dragan har under en period fört diskussion med styrelsen om att situationen kommer göra det svårt att fullfölja uppdraget med full kraft. I totalt samråd så har föreningen kommit överens om att Dragan kommer att kliva av uppdraget som huvudansvarig tränare för herrlaget och fram till sommaren enbart fullfölja övriga uppdrag för att sedan kunna återgå till arbete hemma i Linköping", skriver klubben i ett pressmeddelande.

Att Dragan Zivic och VIF skiljs åt ska alltså inte ha med herrlaget svaga inledning på säsongen att göra.

"Vimmerby IF vill tacka Dragan för hans stora engagemang och professionalitet i föreningen under den här perioden och önskar honom stort lycka till i framtida uppdrag på och utanför planen", skriver Vimmerby IF.

Inför matchen mot Tenhult på lördag kommer laget att ledas av assisterande tränarna Jesper Lätt, Johan Bengtsson och Mattias Borgstrand. Ett upplägg för framtiden kommer att presenteras för truppen på måndag.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jonas Axelsson