Tät derbydrabbning på Dalavallen

Båda lagen bjöd upp till kamp i derbyt mellan Djursdala och Södra Vi på Dalavallen. Matchen slutade 2–2 efter en sen kvittering av Daniel Gustafsson i DSK.

15 juni 2019 19:32

Djursdala tog ledningen i den första halvleken. En fin lyftning av Daniel Gustafsson betydde 1–0.

Södra Vi svarade och gjorde 1–1 innan paus när Anton Brorsson nickade in bollen efter ett inkast.

– Det kom som en kalldusch, säger DSK-tränaren Torbjörn Allvin, som tycker att hemmalaget var bäst i första halvlek.

Södra Vi tog över spelet i andra halvlek och hade mycket boll. 1–2 kom med kvarten kvar. Efter en misslyckad frispark studsade bollen ut till Adrian Mathiasson som drog till och fick kanonträff. Bollen borrade sig in i krysset och SVIF såg ut att gå mot segern.

Djursdala och Daniel Gustafsson skulle dock få sista ordet. I matchens slutskede lyckades han nicka in kvitteringen efter ett inkast.

– Ett rättvist resultat helt klart. Södra Vi hade mer boll men vi hade något mer heta chanser. En väldigt stark match av oss. Glöden och intensiteten fanns tillsammans med en stark vilja. Det kändes som att vi ville mer, säger Torbjörn Allvin som berömmer hela laget och ger extra plus till Jonathan Gustafsson och Alexander Sandberg.

Södra Vi-tränaren Peter Magnusson förväntade sig en tuff match. Och så blev det också.

– Det var ett derby och det var kamp och tajt. Det visste vi om, så är det alltid i de här matcherna. Vi tycker att vi var närmast segern och att vi hade kontroll efter vårt 2–1-mål. Det kändes som att vi hade chansen att ta hem det. Vi har en bra inställning till matchen men kommer inte riktigt upp i den nivån som vi hade hoppats på.

Södra Vi är kvar på sin andraplats i tabellen med 23 poäng. Djursdala ligger femma med 13 poäng.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jonas Axelsson