Så var tiden inne. Stig-Åke Pettersson, redaktör för boken, steg fram och inledde med en kort presentation.
– Jag vill ju inte avslöja för mycket, sa han.
Men han berättade i alla fall att en av de stora artiklarna i boken handlar Virserums Mejeri, som numera är ett minne blott. Men det finns numera bevarat i den här boken, berättat av ostmästare Åke Andersson. Jönköpingsbo numera, men med rötterna fast förankrade i Virserum.
Stig-Åke Pettersson berättade också lite kort om Strömsholmens hotell och hur det såg ut på Dansö, ett område i utkanten av Virserum, förr i tiden.
Åke Anderson har lagt mycket arbete på att forska om det gamla mejeriet, och han tog tillfället i akt att berätta lite.
– Mejeriet startades 1914 av 14 lantbrukar kring Virserum, sa han, tillsammans hade de 100 kor.
Publiken fick också veta mejeriet 1968 slogs ihop med mejeriet i Vetlanda, och lades ner senare samma år. Lokalerna är numera rivna.
Så var det äntligen dags för boksläpp. I viss mån kan man dra paralleller till kosläpp. Eller i alla fall nästan, för de 60-70 besökarna radade snabbt upp i en kö av nära nog Ullaredsformat, för att köpa ett dedikationsexemplar.
Stig-Åke Pettersson hade full gärning med att skriva hälsningar i böckerna.
Som alltid vid tillfällen som dessa hade arrangörerna bullat upp med både bubbel och tilltugg. Fast inte på det gamla tråkiga viset, här bjöds det i stället enbärsdricka. En dryck som har traditioner i Virserum, men som nu tillverkas utanför Linköping.