Populärt att sitta i "Kosse-stolen

Idén väcktes för ett par veckor sedan. Tankar blev till handling. I samband med premiären av Bullerby Cup, uppvaktade Vimmerby Kommun färska VM-medaljören Kosovare Asllani i "Kosse-hörnan" på Ceosvallen.

25 juli 2019 13:46

– Vi kände att vi ville göra någonting. Vi har varit 10-15 personer som jobbat med det här projektet, säger kommunalrådet Ingela Nilsson Nachtweij och fortsätter:

– Och ännu bättre blev det förstås att Kosovare själv var på plats. Vi hade tänkt göra det här ändå, men vi blev förstås glada när vi fick beskedet att hon kom till Vimmerby i går.

I en liten del på området finns en speciell "Kosse-hörna", med en stor fotbolls-stol där barn och ungdomar kan sitta i och där Asllani skrivit autografer på lite olika ställen. Här finns också en video-film som rullar, från när Kosovare Asllani var med och vann Bullerby Cup.

– Det känns roligt att hon kom hit och det tyckte hon själv också, säger Nilsson Nachtweij och tillägger:

– Hon hade också en hälsning, där hon framhöll tre viktiga punkter som hon ville lyfta fram till alla fotbollsspelande ungdomar och som var grunden när hon spelade i Vimmerby IF: att det ska vara roligt, att det ska finnas en stark gemenskap och att alla ska känna sig inkluderade. De här punkterna var också bärande för VM-bronset.

Ingela Nilsson Nachtweij utmanade Vimmerbyborna att komma till Ceosvallen, ta en bild i Kosse-stolen och hashtagga den.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Torbjörn Allvin