"Besökarna vill ha det som det alltid har varit"

I maj tog Karin Asmus över Café Columbia och hittills har hon upplevt det som mycket positivt. Under sommaren har arbetet handlat om att sätta sin egen prägel på caféet men ändå behålla den gamla stilen.

11 augusti 2019 19:00

– Det har inneburit mycket jobb, men den första tiden för oss tycker jag har varit toppenbra. Den respons som jag hör från besökarna har bara varit positiv, säger Karin Asmus.

Det var under Kise marken i maj som de nya arrendatorerna hade nypremiär för Café Columbia i Kisa. Kommunen hade under en tid sökt efter någon som kunde driva caféet vidare och då tog Karin Asmus tag i det. Sedan tidigare driver hon Sörgårdens Gästgiveri i Skeda udde mellan Brokind och Linköping, och att numera ha två caféer att sköta om har varit en omställning för henne. Det har bland annat inneburit en del pendling mellan Kisa och Skeda udde.

Från början tänkte hon att det här skulle bli ett komplement till Sörgården, men nu ser hon att Columbia har tagit över det mesta av hennes arbetsvecka. Under sommaren har Karin Asmus tagit ett steg tillbaka från arbetet på Sörgården för att fokusera mer på Columbia, eftersom det innebar mer arbete än vad det var tänkt från början.

Café Columbia bär på ett stort kulturarv och att ta över caféet kan innebära ett stort ansvar. Men Karin Asmus försäkrar besökarna om att allt kommer fortsätta att vara sig likt även om de försöker sätta sin egen prägel i lokalerna.

– Jag tror att besökarna vill ha det som det alltid har varit, därför har det inte blivit några stora förändringar och så kommer det att fortsätta vara, säger hon.

Att behålla det gamla stuket tycker hon bara är mysigt.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Max Elofsson