Svag höststart av IFK i toppmötet

Toppmöte – och läge för revansch? Nä. "Jag är besviken. Vi gjorde ingen bra match", säger IFK Tuna-tränaren Mattias Gustavsson efter 3–1-förlusten mot Aneby.

IFK Tuna föll mot Aneby i toppmötet i division fyra.

Fotboll2019-08-08 21:19

Det var tabelltvåan och tabelltrean som möttes i höstpremiären i kväll. Aneby mot IFK Tuna. Inför matchen skiljde det fem poäng mellan lagen. Vid seger hade Tuna närmat sig rejält i kampen om den åtråvärda andraplatsen, som innebär kvalspel till division tre.

– Vi var inte där. Jag tror att vi förlorade 90 procent av närkamperna – och då är jag snäll..., säger Mattias Gustavsson.

Han ansåg att det var delvis en inställningsfråga som fällde IFK i det här toppmötet.

– Dels det, dels så slarvade vi fruktansvärt i vårt passningsspel.

Aneby gick fram till en 2–0-ledning i paus. Som blev 3–0 drygt halvvägs in i den andra halvleken.

– Tyvärr hade vi inte riktigt kraften och orken att komma ifatt, men vi fick till en reducering när Martin (Carlsson) slog in en straff.

IFK-tränaren berömde målvakten Tobias Thuresson för insatsen, liksom mittbacksparet Magnus Pettersson och Filip Gustavsson.

Närmast väntar en ny tuff uppgift för Tuna: serieledande Västerviks FF hemma på Tunhamra.